Tickets

Voorstelling in Vlaamse Gebarentaal met Nederlandse boventiteling.

“We hebben nieuwe vormen nodig. Nieuwe vormen hebben we nodig, en als die er niet komen, dan maar liever niets” (Konstantin Gavrilovitsj Trepljov)

[meeuw] vertaalt en speelt voor het eerst een repertoiretekst in zijn geheel in Vlaamse Gebarentaal, door een gemengde cast van dove en horende toneelspelers. Uitgangspunt is De Meeuw (1896) van Anton Tsjechov, een van de grootste en tederste theaterteksten over een zoekende jeugd met nieuwe ideeën en een oudere generatie die zich daardoor bedreigd voelt. Een vertelling over de hang naar het verleden en het verlangen naar een vrij leven, verteld vanuit het perspectief van drie verschillende generaties. Liefde en verlangen als verwoestende drijfveer tijdens een familiereünie. Een komedie in vier bedrijven, zo benoemde de Russische schrijver het zelf. 

[meeuw] beoogt vooral een ontmoeting te zijn. Met de Vlaamse dovengemeenschap. Tussen artiesten met verschillende achtergronden: professionele acteurs en amateurspelers met Vlaamse Gebarentaal als moedertaal. Tussen artiesten van eenzelfde gemeenschap, dicht bij elkaar levend maar van elkaar gescheiden door een  taalbarrière. 

“Ik ben zo dikwijls in de buurt van je huis geweest, maar ik ben nooit binnengekomen. Laten we gaan zitten.” (Nina Michailovna Zaretsjnaja) 

 

Naar De Meeuw van Anton Tsjechov  
Regie: Stijn Van Opstal
Bewerking: Stijn Van Opstal, Scarlet Tummers, Tom Dewispelaere, Francis Geeraert
Vertaling naar VGT: Diane Boonen, Sam Verstraete, Hilde Verhelst e.a.
Spel: Yousra Boukantar, Sofie Decleir, Tom Dewispelaere, Lobke Leirens, Lut Reysen, Willy Thomas, Serge Vlerick e.a.
Dramaturgie: Scarlet Tummers
Decor: Damiaan De Schrijver, Stijn Van Opstal
Lichtontwerp: Frank Hardy
Kostuumontwerp: Monique Van Hassel
Regieassistentie: Francis Geeraert 
Productie: Toneelhuis | Olympique Dramatique
Coproductie: theater arsenaal 
Met de steun van Silence Radio, KU Leuven (Toegepaste Taalkunde), Literatuur Vlaanderen, de Tax Shelter van de Belgische federale overheid, Look@Leo, Silence Radio, Nationale Loterij

 

I.s.m. CC De Werf Aalst


Prijzen

Basisprijs: € 25 / + 65: € 22.5 / EDC: € 18.5 / -26 jaar: € 12.5 / Vriendenpas: € 21.25

Locatie