Tickets

Faust: “Ik weet het allemaal en toch weet ik niets.”

Faust bezit alle kennis van de wereld maar krijgt de onmetelijke leegte die hij voelt niet gevuld.

We verslijten onze jeugd op schoolbanken om te leren wat leven is, om dan met een kop vol weetjes verloren te lopen in een leven dat helemaal nergens op lijkt en waar volwassenen handelen als volslagen pubers. Wanhopig op zoek naar antwoorden laat Faust zich verleiden door de Duivel.

Ze vertrekken op een queeste langs de evolutionaire weg die de mens heeft afgelegd, van de goden uit de klassieke oudheid tot de moderne quantumtheorie, van de uitvinding van het bankbiljet tot het bouwen van steden op het water. In ruil voor zijn ziel proeft Faust van alles wat menselijk is: lust, liefde, macht, leven en de dood. Hoe krijg ik de leegte gevuld?

Theater arsenaal, DE MAAN en deCompagnie herwerken het klassieke Faustverhaal tot een beeldende, muzikale, epische queeste naar de zin van het leven. Het wordt een unieke ontmoeting tussen een ensemble van klassieke muzikanten van wereldniveau, de spetterende beeldtaal van figurentheater DE MAAN en de typisch Lazariaanse cocktail van humor en drama, geniaal literair talent en onbescheiden platvloersheid. Omdat we allen wanhopig op zoek zijn naar betekenis.
 

Van en met: Paul Contryn, Koen De Graeve, Greet Jacobs, Joris Van den Brande en Ariane van Vliet
Muziek: 6 muzikanten van deCompagnie onder leiding van dirigent Michiel de Langh

een coproductie van theater arsenaal, DE MAAN en deCompagnie

coproductie Perpodium

met steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid

Voor een publiek vanaf 14 jaar. 


Prijzen

Basisprijs: € 20 / + 65: € 18 / EDC: € 15 / -26 jaar: € 10 / Vriendenpas: € 17

Locatie