Tickets

Voor haar nieuwe boek volgt auteur Charlotte Van den Broeck sporen van de Tasmaanse tijger. Via natuurhistorische collecties en dierentuinen in Europa leidt die zoektocht haar tot diep in de bush van Tasmanië, waar enkelingen pootafdrukken en uitwerpselen van het mythische dier verzamelen in de hoop te kunnen bewijzen dat het nog leeft –en dus niet is uitgestorven door de gewelddadige gevolgen van twee eeuwen kolonisatie. Aan de hand van de droevige ecologische geschiedenis van de Tasmaanse tijger reflecteert ze over verlies en hoop in tijden van klimaatcrisis, wetenschap en verhaal, waarneming en vervormingen.

Het nieuwe boek vormt de insteek voor een nieuwe literaire voorstelling waarin het publiek wordt uitgenodigd voor een bijzondere reis door tijd en ruimte. Veldboek (werktitel) is de opvolger van Waagstukken(2019), het veelgeprezen en meermaals vertaalde boek waarmee Charlotte Van den Broeck pers en publiek verblijdde: met dertien teksten over tragische architecten.

Charlotte Van den Broeck maakte op papier en podium een overdonderende entree in de Nederlandse literatuur, drie dichtbundels later is ze een gevestigde dichter in ons taalgebied. Haar faam heeft ze in de herfst van 2019 nog vergroot dankzij haar prozadebuut Waagstukken (Arbeiderspers), dat wijd en zijd bejubeld werd. Van den Broeck betrad podia van internationale literatuurfestivals zoals poesiefestival berlin, Ledbury Poetry Festival en de Frankfurter Buchmesse, haar werk werd onder andere vertaald in het Duits, Engels en Italiaans.

Auteur: Charlotte Van den Broeck
Techniek: Karel Marynissen
Licht &scenografie: Steven Reymer
Productie: Zane Garitte
Regie & dramaturgie: Steven Heene
Zakelijke coördinatie: Matthias Dillen
Promotie: Ruth Kief
Planning &verkoop: Nouni van Arnhem


Prijzen

Basisprijs: € 16 / + 65: € 14 / EDC: € 12 / -26 jaar: € 8 / Vriendenpas: € 13.5

Locatie