Tickets

KOKhER, dat is onversneden kleinkunst uit de Pajottenlandse klei. Hun liedjes komen recht uit de buik van Peremans & co en gaan over onze kleine wereld waarin de grootste dingen gebeuren. Gebeurtenissen en figuren waar de buitenwereld wellicht aan voorbij gaat. Maar KOKhER raakt erdoor vertederd en ontroerd en relativeert meteen die gloed van het gewone met een stevige portie lol, leut, zwets, jolijt, verrukking en genot.

Deze kleinkunstgroep is een uitvinding van Eddy Peremans en Lieven Vandenneucker. Zanger/gitarist Eddy Peremans is al jaren de muzikale rechterhand van Jan De Wilde, is als gitaarvirtuoos ook actief bij Trio 18 en Kris Baert en veroverde in het verleden de radioplaylisten met onder meer ‘Kokejane’ en ‘I-A’. Naast hem staat Lieven Vandenneucker. In een vorig leven was hij ooit één van de finalisten in Henny Huismans ‘Soundmixshow’ en ‘The Voice’. Zijn stem zingt boekdelen, helder en recht naar het hart.

Beide prachtzangers (en ook prachtmensen) worden geruggensteund door twee blazers. Rudi Deslachmuylder en Geert Vanhassel zorgen niet alleen voor een frisse wind op het podium en in de zaal. Met hun trompet en bastuba zorgen ze voor een aangepaste inkleuring van dat aparte KOKhER-geluid. Rudi is een muzikale duizendpoot die in het verleden menig orkest – en concertband onder zijn hoede nam. Geert componeert voornamelijk met woorden. Het leverde hem de titel ‘Stadsdichter van Halle’ op en presentatiewerk bij Vitaya en RINGtv. Voor het juiste ritmische gevoel wordt KOKhER geruggesteund door Jan Samyn. Udo, Adamo, Patrick Bruel en zelfs The Gibson Brothers deden al een beroep op deze muzikale duizendpoot. Dat hoeft ook niet te verbazen want op het podium ruilt hij zonder enige moeite de drums in voor een accordeon of een piano.

Op kersttournee met Eva De Roovere

Kerst is een thema dat KOKhER maar niet los laat. In deze gezelligste periode van het jaar duiken ze dan ook graag in het uitgebreide kerstoeuvre aan traditionals, folk- pop- en singer-songwritersongs. Maar verwacht je niet aan de traditionele Silent Nights of Jingles Bells, wel aan eigen interpretaties, eigen composities of onbekende en verdwaalde kerstliederen uit de hele wereld die we van onder het stof halen en voor de gelegenheid verKOKhERen.

Voor de kersttournees deelden we in het verleden het podium met Jan De Wilde en Soetkin Baptist (ex-Ishtar en Olla Vogala). Maar voor de optredens in december 2020 wordt niemand minder dan Eva De Roovere onze gastzangeres. Bekend van Kadril, Oblomow, de Kleine Blote Liedjes, Diggy Dex maar vooral bekend van zichzelf. Peremans schrijft op maat van deze hemelse stem. De Roovere inspireert dan weer met haar verhalen, verlangens en gevoelens.

Eén ding weten we nu al. Kerst zal nog nooit zo gezellig, ontroerend en geestig geweest zijn als die van 2020. Met dank aan KOKhER & Eva!

Locatie:
Sint - Pieterskerk
Halsesteenweg 44-46
9402 Meerbeke


Prijzen

Basisprijs: € 14 / Reductie: € 13 / -26 jaar: € 7 / Vriendenpas: € 7

Locatie

Sint - Pieterskerk - Edingsesteenweg 349 - 9400 Denderwindeke