Trailer

Tickets

Thomas Janssens schrijft en regisseert een monoloog voor Dirk Roofthooft, een van de grootste Belgische acteurs. Jong jazztalent Nabou Claerhout tekent voor de originele live muziek.

‘adjusting HOPE’ duikt in de complexe relatie van de gevierde schrijfster Susan Sontag en haar enig kind David. Tegen de achtergrond van Sontags gevecht met leukemie ontvouwen zich spanningen, uitdagingen en momenten van verbondenheid. Terwijl zijn succesvolle moeder haar hele leven artistieke genialiteit najoeg, bleef David alleen achter, koortsachtig op zoek naar wie hij was: niet enkel “de zoon van”, maar een uniek persoon met een authentiek pad. ‘adjusting HOPE’ is een krachtig verhaal over zelfvervulling, de nood aan nabijheid en de moeilijke maar onverwoestbare band tussen een ouder en een kind. Aangrijpend muziektheater.

Een zowel indringende als ontroerende voorstelling - PZAZZ -

Pakkend muziektheater - De standaard -

Een masterclass acteren, een toonvoorbeeld van samenspel, een illustratie van toneelschrijfkunst, een lesje in bescheiden regisseren - Knack Focus -

 

Concept, tekst en regie: Thomas Janssens
Spel: Dirk Roofthooft
Live muzikante: Nabou Claerhout
Set: Ruimtevaarders
Licht: Mark Vandenesse
Kostuums: Joëlle Meerbergen
Techniek: Lukas Vanhoutte
Foto’s: Fred Debrock
Productie van WOODMAN en Het Laatste Bedrijf
Met investering van de Belgische tax shelter maatregel voor podiumkunsten, projectsubsidie van de Vlaamse Overheid en een werkbeurs van Literatuur Vlaanderen.
Met dank aan Schouwburg Luchtbal en het Oude Badhuis

 


Prijzen

Basisprijs: € 18 / + 65: € 16 / EDC: € 13.5 / -26 jaar: € 9 / Vriendenpas: € 9

Locatie