Tickets

Het Roeland Hendrikx Ensemble speelt een concert met bekende werken van onder meer Wolfgang Amadeus Mozart, Johannes Brahms en Antonio Vivaldi en minder bekende kamermuziek van onder andere Aleksandr Glazunov en Bernard Herrmann. Bovendien wordt de kerk met duizenden kaarsen getransformeerd tot een feeërieke omgeving. In deze sprookjesachtige setting beleef je een onvergetelijke avond met prachtige muziek, en dit uitgerekend op Lichtmis.

Het Roeland Hendrikx Ensemble spitst zich toe op het rijke repertoire voor klarinet, piano en strijkers. De drijvende kracht en inspirator van het ensemble is de Belgische klarinettist Roeland Hendrikx.  In dit ensemble werkt hij uitsluitend met gelijken en gelijkgezinden. Die koos hij in functie van hun technische en expressieve vakmanschap, maar vooral voor de eigenheid die ze aan de chemie van het samenspelen bijdragen. Omdat het Roeland Hendrikx Ensemble een vast ensemble is, dat loyaal blijft aan een klein aantal musici, kan het – veel meer dan occasionele formaties – als laboratorium fungeren waarin diverse geesten en stijlen samen naar één overdonderend smeltpunt toewerken.  Het ensemble kende haar debuut op “Klara in deSingel” in 2015 en speelde intussen voor talrijke vooraanstaande concerthuizen en festivals, zoals ondermeer Concertgebouw Brugge, deSingel Antwerpen, Festival van Vlaanderen, …  Componisten als Piet Swerts, Alain Craens, Jan Van der Roost en Harold Noben droegen al werk op aan het ensemble.

 

Met: Nicolas Dupont (viool), Noémi Tiercet (viool), Sander Geerts (altviool), Sébastien Walnier (cello) en Roeland Hendrikx (klarinet)

 

Lichtmisfestival in Lieferinge

Vzw De Kassei organiseert in samenwerking met CC De Plomblom een festival in de schattige parochiekerk van Lieferinge. 2 dagen op rij ontdek je in de kleinste deelgemeente van Ninove een bijzonder concert.
 

Zondag 2 februari 2025 om 11 uur:
Belgian Low Brass Quartet
Tickets via info@dekassei.be


Prijzen

+ 65: € 16 / EDC: € 13.5 / -26 jaar: € 9 / Vriendenpas: € 15 / Basisprijs: € 18

Locatie