Trailer wildebeest

Trailer The Chapel

Tickets

THE BEST OF Nicolas Keppens (19.30 uur)

De Ninoofse animatiefilmer Nicolas Keppens stelt in het najaar van 2023 zijn nieuwe kortfilm ‘Beautiful Men’ voor, net als zijn voorgangers 'Wildebeest' (2017) en 'Easter Eggs' (2020) gemaakt volgens de stop-motiontechniek. De films van Nicolas Keppens worden getoond op festivals wereldwijd en vielen al meermaals in de prijzen. We presenteren de drie kortfilms in één (voor)programma.
 

Wildebeest
Op safari gaan is voor velen een droom. Voor Linda en Troyer, een echtpaar van middelbare leeftijd, verandert de safari in een vreselijk echt avontuur als ze worden achtergelaten in de wildernis. (Nicolas Keppens en Matthias
Phlips, 2017, 19’)

Easter Eggs
In een kleine stad gaat het gerucht dat de exotische vogels van meneer Ping vrij rondlopen. Twee verveelde tieners gaan op zoek naar hen. Ze ontdekken dat ontsnappen aan het dagelijkse leven niet helemaal hetzelfde is als ontsnappen aan elkaar. (Nicolas Keppens, 2020, 14’)

Beautiful Men
Drie kalende broers reizen naar Istanbul voor een haartransplantatie. Met elkaar opgescheept in een hotel ver van huis, groeien hun onzekerheden sneller dan hun haren.
(Nicolas Keppens, 2023, 17’)

 

THE CHAPEL - Dominique Deruddere (20.45 uur)

De talentvolle concertpianiste Jennifer Rogiers (Taeke Nicolaï) neemt deel aan de befaamde Koningin Elisabethwedstrijd. Samen met de elf andere kandidaten wordt ze zeven dagen lang afgezonderd in de ‘Muziekkapel’, zonder enig contact met de buitenwereld. Nog voor de eerste noot gespeeld is, pakken donkere wolken zich samen. De jonge vrouw lijdt onder de stress van de competitie en het isolement. Bovendien dreigt een vreselijk geheim boven te drijven, net tijdens de belangrijkste week van haar leven.
Regisseur Dominique Deruddere duikt in de psychologie van een getroebleerde pianiste en serveert een meeslepend drama dat zich afspeelt in de bikkelharde muziekwereld.
(België, 2023, 97’)

I.s.m. Cinéclub Lucifer

Prijzen voor de hele avond ('The best of' + The Chapel)


Prijzen

Basisprijs: € 7 / Vriendenpas: € 5.5 / + 65: € 5 / mindervaliden: € 5 / -26 jaar: € 3.5

Locatie