Tickets

Arte Amanti is een uniek kamermuziekfestival met een origineel concept: meer kansen creëren voor Jong Talent en Rising Stars. Voor deze tweede editie van Arte Amanti stelden we een programma samen met Nina Poskin (viool) en Elodie Vignon (piano).

Nina Poskin begon met viool toen ze 4 was in de Koninklijke Muziek Academie van Vilvoorde. Ze studeerde met Michel Poskin en verder met Leonid Kerbel. Toen ze 18 was, werd ze toegelaten tot de klas van Igor Oistrakh in het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Ze begon met altviool rond haar 20ste in verschillende kamermuziekensembles en beëindigde haar Bachelor diploma met Yossif Ivanov en Paul Declercq. In 2011 werd Nina toegelaten tot Royal College of Music (RCM), waar ze een Master in Performance voor altviool behaalde bij Jonathan Barritt. Ze volgde masterclasses met onder andere Claus Meyrup, Garfield Jackson, Yuko Inoue en Carol Rodland. Ze volgt verder les met Michael Kugel en Gina Beukes.

In februari 2024 brengt Elodie Vignon haar eerste album met orkest uit, getiteld ‘Songes’. Ook met drie soloalbums pakt ze het orkestrepertoire aan, samen met het Tsjechische Virtuosi-ensemble onder leiding van de Belgische dirigent Eric Lederhandler. Op haar derde soloalbum ‘Dans l’air du soir’, op 21 november uitgebracht door Cypres, was een delicate Franz Liszt te horen in drie sonnetten uit Petrarca en drie concertstudies. Met de Spaanse Suite van Isaac Albeniz bekoorde ze muziekliefhebers. 5 Diapasons, een absolute Joker van Crescendo magazine, een week lang ‘Choix Musiq3’, evenals ‘Disque du jour’ in de show ‘En Pistes’ van France Musique, vormen het bewijs.

In het voorprogramma geven we het podium aan een jong talent uit de eigen regio: pianist Ruben Vanderpijpen.

i.s.m. Davidsfonds


Prijzen

EDC: € 12 / -26 jaar: € 8 / Vriendenpas: € 13.5 / Basisprijs: € 16 / + 65: € 14

Locatie