Tickets

Om uit de harde realiteit te ontsnappen, verliest Sajid zich in een gewelddadige virtuele game, waarin hij de opdracht heeft de Europese buitengrenzen te testen. Hij put uit zijn ervaring als jongere op de vlucht om grenspatrouilles, raids en obstakels te ontwijken. Bovenal moet hij voldoende credits behouden om te overleven. Terzelfdertijd wordt de kersverse directeur van Frontex, het Europees grens- en kustwachtagentschap, op het matje geroepen door de subcommissie mensenrechten in het Europees Parlement. Wat volgt, is een confrontatie tussen een jongen die zich gamend een weg naar de buitengrens heeft gebaand en het bastion Frontex. ‘Gambling Game’ is een voorstelling vol contrasten: tussen documentaire en fictie, tussen live en digitaal, tussen Sajid en Frontex, maar evengoed tussen de Europese ambtenaren, grensbewakers en inwoners die, of ze het nu willen of niet, een positie innemen in dit verhaal.

SKaGeN maakte eerder al SneakPeek ‘Shadow Game’: een documentaire smartphonevoorstelling waarin de toeschouwer kon kennismaken met het verhaal van Sajid. In de voorstelling ‘Gambling Game’ versmelten de ervaringen van Sajid en de verslagen van de subcommissie mensenrechten van het Europees Parlement tot een fictief geheel.

Van en met Sajid Khan, Clara van den Broek, Korneel Hamers, Valentijn Dhaenens, Mathijs F Scheepers (als roterende cast)
Dramaturgie en research: Elisa Demarré
Scenografie: Korneel Hamers en Erik Engels
Techniek: Erik Engels, Jens Clerbout, Joaquin De Rycke
Geluidsontwerp : Tim Vets
Unreal Engine animaties: Sam Gielen
Digitale bewerking: Jaak Digitaal
Graphics: Lidia Nagibina
Drones: Sky Vision
Montage: Eric Engels,  Nils Janssens
Kostuums en props: Barbara Delaere en Julia Weisbrich
Productionele en administratieve ondersteuning: Suzanne De Clercq
Met de medewerking van: Eefje Blankevoort, Sajid Khan
Productie: SKaGeN en De Studio, Perpodium
Met steun van de Vlaamse Gemeenschap, Tax Shelter voor de podiumkunsten.

www.skagen.be

EXTRA - SNEAKPEEK ‘SHADOW GAME I & II’

De twee ‘WatchApp’-voorstellingen ‘Shadow Game I’ en ‘Shadow Game II’ werden voor deze speelreeks samengevoegd tot één integrale, vier weken durende versie: SneakPeek ‘Shadow Game I & II’ is de digitale prequel van ‘Gambling Game’. Het publiek maakt in realtime, via de SneakPeek-app, mee hoe Sajid vanuit Bosnië zich een weg naar West-Europa baant.
Hiervoor moet hij gevaarlijke ‘games’ ondernemen: manieren om te voet, onder een trein of in vrachtwagencontainers de landsgrenzen over te steken.
 

BELANGRIJK: Wie een ticket voor de voorstelling ‘Gambling Game’ koopt, krijgt de SneakPeek er vanzelf en gratis bovenop.
Koop je ticket dan wel ten laatste op 23 april, want de SneakPeek start op woensdag 24 april.

 

Enkel interesse in de SneakPeek? Dat kan:
een ticket kost € 12,50 (basisprijs) of € 6,99 (jonger dan 25).

Ook hier geldt: koop je ticket ten laatste op 23 april!


Prijzen

-26 jaar: € 8 / Basisprijs: € 16 / Vriendenpas: € 13 / + 65: € 12 / mindervaliden: € 12

Locatie