Tickets

In coronatijden verraste SKaGeN met ‘Shadow Game’, twee smartphonevoorstellingen waarmee het gezelschap vernieuwend uit de hoek kwam. In ‘Shadow Game’ kon het publiek tweemaal twee weken meelezen met de intense ‘messenger’-conversatie tussen Eefje, een Nederlandse documentairemaakster, en Sajid, een minderjarige Afghaanse jongen op de vlucht voor de Taliban en op weg naar Europa. In het derde en laatste deel verlaat SKaGeN de digitale conversatie om opnieuw het podium op te stappen.
‘Gambling Game’ is het sluitstuk van de ‘Shadow Game’-reeks, maar staat als voorstelling op zichzelf.
In ‘Gambling Game’ is Sajid eindelijk aangekomen in België, acht weken voor zijn achttiende verjaardag. Minderjarig, bewijst zijn Afghaanse paspoort. Wanneer de jaarrekening in Europa anders blijkt te zijn, komt zijn minderjarigheid ter discussie te staan en dreigen de poorten zich opnieuw te
sluiten. Tot een krasbiljet van de Nationale Loterij zijn leven voorgoed verandert.
‘Gambling Game’ is een absurde parabel, geschreven door Korneel Hamers en Valentijn Dhaenens, die zich afspeelt in een levensechte game-omgeving: de personages verdienen er credits, moeten zich bewapenen, verlengen hun levens of vechten voor een herkansing. Op de scène lopen echt en virtueel door elkaar en spiegelt de actualiteit zich aan de Europese geschiedenis.

Van: Korneel Hamers en Valentijn Dhaenens
Met: Mathijs F Scheepers, Clara van den Broek, Korneel Hamers en Valentijn Dhaenens (als roterende cast)

EXTRA - SNEAKPEEK ‘SHADOW GAME I & II’

De twee ‘WatchApp’-voorstellingen ‘Shadow Game I’ en ‘Shadow Game II’ werden voor deze speelreeks samengevoegd tot één integrale, vier weken durende versie: SneakPeek ‘Shadow Game I & II’ is de digitale prequel van ‘Gambling Game’. Het publiek maakt in realtime, via de SneakPeek-app, mee hoe Sajid vanuit Bosnië zich een weg naar West-Europa baant.
Hiervoor moet hij gevaarlijke ‘games’ ondernemen: manieren om te voet, onder een trein of in vrachtwagencontainers de landsgrenzen over te steken.
 

BELANGRIJK: Wie een ticket voor de voorstelling ‘Gambling Game’ koopt, krijgt de SneakPeek er vanzelf en gratis bovenop.
Koop je ticket dan wel ten laatste op 23 april, want de SneakPeek start op woensdag 24 april.

 

Enkel interesse in de SneakPeek? Dat kan:
een ticket kost € 12,50 (basisprijs) of € 6,99 (jonger dan 25).

Ook hier geldt: koop je ticket ten laatste op 23 april!


Prijzen

Basisprijs: € 16 / Vriendenpas: € 13 / + 65: € 12 / mindervaliden: € 12 / -26 jaar: € 8

Locatie