Film - Cleo

Datum: vrijdag 16 oktober 2020 om 10.00 uur en 13.30 uur (optie)
Doelgroep: 3de graad
Max. aantal leerlingen per voorstelling: 300
Prijs per leerling: € 3,00     
Speelduur: 106 minuten

Eva Cools – BE - 2019

De 17-jarige Cleo overleeft het verkeersongeval waarbij haar beide ouders om het leven komen. Haar bezorgde oma probeert Cleo en haar broertje een warm nest te bieden, maar de rebelse tiener laat zich niet intomen. Ze zoekt liever troost in het Brusselse nachtleven of in de pianopartituren van Rachmaninov. Tot ze op een nacht Leos ontmoet, 12 jaar ouder, intrigerend, en met een luisterend oor.

Na een handvol kortfilms en enkele videoclips voor Mauro Pawlowski en Intergalactic Lovers debuteert Eva Cools met de langspeelfilm over Cleo. Daarin verliest een zeventienjarig meisje haar ouders bij een ongeval met vluchtmisdrijf. Om dat plotse verlies te plaatsen, werpt ze zich op het Brusselse nachtleven, de pianopartituren van Rachmaninov en de oudere Leos. 


Theater Malpertuis - De Kleine Prins

Datum: donderdag 12 november 2020 om  10.30 uur (optie) en 13.30 uur
Doelgroep: 1ste en 2de graad
Max. aantal leerlingen per voorstelling: 200
Prijs per leerling: € 5,00     
Speelduur:  nog niet gekend

Na een noodlanding in de woestijn ontmoet een piloot een kleine jongen. De jongen vertelt honderduit over de planeet waar hij vandaan komt, de bloem waarmee hij samenwoont en het gevecht dat hij levert met de zaadjes van de apebroodboom.

De Kleine Prins is een klassieker die je zoals elk goed sprookje aan steeds weer nieuwe generaties kunt doorvertellen. Maar het is niet louter een kinderboek. Schrijver Antoine de Saint-Exupéry schreef het verhaal toen hij in een hotel in New York verbleef, een jaar voor zijn dood. Het heeft er alle schijn van dat hij toen behoorlijk aan de grond zat en dat schemert door in de schriftuur. Naar het einde toe sluipt er een toon binnen die even poëtisch als diepzinnig is. De dialogen die de prins voert met zowel de vos als de slang zijn doortrokken van weemoed en levenswijsheid.

© Fred Debrock


De Mannschaft - LIV

Datum: donderdag 04 februari 2021 om 10.30 uur (optie) en 13.30 uur
Doelgroep: 2de en 3de graad
Max. aantal leerlingen per voorstelling: 200
Prijs per leerling: € 5,00     
Speelduur: 60 minuten

Een pleidooi voor de eeuwige zoektocht naar jezelf en een ode aan het leven.
Verona, 24 jaar, speelt Liv, 15 jaar. Liv zit in het derde middelbaar, heeft ros haar en sproeten, heeft nog nooit gekust, heeft nog nooit seks gehad, heeft kanker en nog een half jaar te leven.
Bert, 30 jaar, speelt Bart Pieter Pierre Jean-Pierre Piet Patrick Patrick Junior (Bart voor de vrienden), 20 jaar. Bart is twee keer blijven zitten, heeft al veel gekust, heeft al drie keer seks gehad en is verliefd op Ruby.
Ine, 28 jaar, speelt Ruby, 19 jaar. Ruby is de zus van Liv en weet niet of ze verliefd is op Bart, weet niet of ze Überhaubt met Bart wil kussen, laat staan seks hebben, want dat is vies.

LIV is het verhaal van Liv, Bart en Ruby, drie zoekende pubers. Hun wereld wordt helemaal op zijn kop gezet door de ziekte van LIV, maar gek genoeg zorgt dit voor een enorme boost in het leven en helpt het hen te vinden wie ze zijn.

LIV is een verhaal over Guns ‘N Roses, over New Yorkers van den Aldi, over scheuren in uw broek, over luchtgitaar en lipsync, over die van wiskunde, over gênante ouders, over angst en verdriet, maar vooral over leven, kei hard leven, tegen 120 km/uur, dat de stukken er vanaf vliegen. 

LIV is een wervelende, hilarische, met momenten zeer gevoelige voorstelling over opgroeien in een grote wereld, het zoeken van je weg en het vinden van je bestemming, voor pubers en iedereen die ooit een puber was!

Concept, tekst, regie: Michai Geyzen en Stijn Van de Wiel
Spel: Verona Verbakel/Silke Thorrez, Ine Bettens en Bert Dobbelaere
Stem: Dominic Depreeuw
Decor en kostuum: Laura Wallrafen
Lichtontwerp: Thomas Stevens
Beeld: Charlotte Wouters
Met steun van: HETGEVOLG (Turnhout), Arenbergschouwburg (Antwerpen), ViaZuid (Maastricht), de Warande (Turnhout) en de Vlaamse Gemeenschap

© Charlotte Wouters


Vervloet & De Studio - Terminator Too!

Datum: dinsdag 09 maart 2021 om  10.30 uur (optie) en 13.30 uur
Doelgroep: 1ste en 2de graad
Max. aantal leerlingen per voorstelling: 200
Prijs per leerling: € 5,00     
Speelduur: 60 minuten

In Terminator Too dompelen makers Robbert Vervloet en Ephraïm Cielen zich onder in de wereld van Hollywood-blockbusters.

Op scène creëren ze een eigen universum waarin ze zelf de helden zijn. In een gebricoleerde stijl leggen twee broers de stereotiepe mechanismen bloot van het medium film. Met zelfgemaakte special effects, kostuums uit cornflakesdozen, tekstfragmenten uit populaire (actie)films van vroeger en nu, spectaculaire gevechtschoreografieën en een vers gecomponeerde soundtrack maken ze hun eigen film, de ultieme vlucht uit de realiteit. Maar gaandeweg ontstaat er steeds meer spanning tussen de twee mannen en neemt de buitenwereld een steeds grotere rol in.

Terminator Too toont het perspectief van twee volwassen mannen die op haast maniakale wijze blijven vasthangen aan de helden van hun jeugd, zich te pletter amuseren maar niet steeds helemaal 'in touch with reality' zijn. Terminator Too is een ode aan de fantasie, een uitnodiging tot ongebreidelde creativiteit, vol humoristische referenties aan de hedendaagse beeldcultuur. Maar onderhuids schuilt een grimmige ondertoon. Wie zijn die mannen in die kelder? En waarom sluiten ze zich af van de buitenwereld?


Van en met Ephraïm Cielen en Robbert Vervloet
Dramaturgie: Ruth Mariën
Eindregie: Michai Geyzen
Choreografisch advies: Karolien Verlinden
Scenografie: Tom Jespers
Kostuum: Marie Dries
Muziekdramaturgie: Adriaan Van Aken
Productieleiding: Eveline Verbist
Techniek: Thomas Stevens en Nele Verreyken
Productie: De Studio
Coproductie: tg Elektra, C-Mine en de Warande, i.s.m. Het Nieuwstedelijk, Laika en hetpaleis

www.destudio.com

© Yuri Van der Hoeven


BRONKS - Clash

Datum: donderdag 29 april 2021 om 13.30 uur
Doelgroep: 3de graad
Max. aantal leerlingen per voorstelling: 250
Prijs per leerling: € 5,00     
Speelduur: 65 minuten

Ik heb 6 emoties in 3 seconden. Ik ben verliefd op u. Wilt gij een relatie met mij? Nee. Oooh nee! Ze heeft mij afgewezen. Huilen. Godverdomme! Joepie ik ben vrij!! Ooh ik ben zo eenzaam. Wat?! Wat zit gij naar haar te kijken! Jaloers…ooohhh.

We zijn ons brein, wordt vaak gezegd. Toch kampen steeds meer mensen, inclusief jongeren en kinderen, met psychische problemen. Wat zegt dat over ons brein? En over ons? Is ons brein wel te vertrouwen? Controleren wij ons brein of is het andersom? Kunnen we ons brein niet beter lossen en ons helemaal concentreren op ons lichaam?

Om controle te krijgen over kop en lijf dalen Joost Vandecasteele en Joris Van den Brande af naar de diepste kronkels van hun hoofd. Hierbij geholpen door dokter Gerard Oogle en de goede raad: eerst saven dan afsluiten.

sponsored by zosaai.com

Tekst, spel & regie Joost Vandecasteele, Joris Van den Brande
Decorontwerp Jan De Brabander & Joris Van den Brande
Uitvoering decor decoratelier BRONKS ~ KVS & Tim Vanhentenryck
Kostuum Leila Boukhalfa & Ellen De Naeyer
Lichttechniek Thomas Clause
Geluidstechniek Peter Brughmans
Video Sander Tas
Met de steun van Literatuur Vlaanderen en taxshelter van de Belgische Federale Overheid

© Clara Hermans