Compagnie Gorilla - Hans en Grietje

4 spelers - 7 deuren - 101 verrassingen

Hans en Grietje – de deurenkomedie is een humoristisch, hilarisch en woordarm koldersprookje. Een slapstickvoorstelling die stretcht langs alle kanten! Zelfs de deuren stretchen...

Niets is wat het lijkt. 
Chaos alom. 
Alles loopt fout voor Hans en Grietje. 
Vergissingen en misverstanden stapelen zich op in een absurd vreemd bos. 
Mmmm, jaaaa, snoep kan zo lekker zijn en Hans en Grietje hebben niet veel nodig om verleid te worden. Hoe zou je zelf zijn als je al dagen niets meer te eten kreeg en er opeens zoveel lekkers voor je neus staat? 
Maar die deur hadden ze beter niet geopend! 

Het publiek wordt in 2 groepen verdeeld en neemt plaats aan de 2 kanten van de deurenrij. Aan de ene kant spelen Hans en Grietje, aan de andere kant hun ouders, enkele dieren en de heks ... tot ze wisselen van kant. 

Het verhaal wordt 2 keer gespeeld, maar de 2de keer is toch weer verrassend onverwacht anders! Benieuwd naar de andere kant én de extra's? 

Spel: Jona den Aantrekker, Jan Sas, Alain Rinckhout en Dave Nauwelaerts
Concept en regie: Willem Verheyden naar Grimm en Humperdinck
Decor: Filip Cluckers en Vick Verachtert
 

Datum: vrijdag 16 september 2022 om 10.30 uur en 13.30 uur (optie)
Doelgroep: 1ste graad
Max. aantal leerlingen per voorstelling: 160
Prijs per leerling: € 4,50     
Speelduur: 45 minuten


Tal & Thee - WARS

WARS speelt zich af tegen de achtergrond van een bruisende grootstad, waar aan de rand, in de haven, een bonkige man woont. Wars is een eigenzinnige kraandrijver en dwarsdenker die samen met zijn dochter Luttel hoog in een kraan woont. De kleine Luttel beweegt zich vrij door dit ruwe onbehouwen stukje stad en keert elke avond huiswaarts met zakken vol botjes, kevers, dopjes en vuursteentjes. Tot ze op een dag iets vindt dat niet in haar jaszak past en beweegt, een wezentje dat ze niet meteen kan thuisbrengen.

Live muziek en zang, poppenspel en de animatiefilm van zowel Sofie Vandenabeele (BOOM) als Jeroen Ceulebrouck (De Roofkes) verwoorden, verbeelden en verklanken deze gloedvolle fonkelende wereld. 

Een muzikaal en visueel verhaal dat zich leest als de afdruk in een vuursteentje: caleidoscopisch fabelachtig fascinerend. 

Concept en spel: Maarten Van Aerschot en Reineke Van Hooreweghe 
Live muziek: Toon Van Mierlo en Pascale Rubens
Live zang: Bas Van Damme
Animatiefilm: Jeroen Ceulebrouck en Sofie Vandenabeele
Poppen: Evelyne Meersschaut 
Technisch ontwerp: Robbe Mols

HET ARCHIEF VAN DE DINGEN: GROOT EN KLEIN SAMEN AAN DE SLAG VOOR EN NA DE VOORSTELLING
In de voorstelling komt de kleine Luttel elke dag thuis met haar zakken gevuld met grote en kleine schatten: takjes, stenen, dopjes, papiertjes,… Ogenschijnlijk onbenullige spulletjes die ze verzamelt en koestert. 
Elke klas krijgt na de voorstelling een eigen ‘Archief van de Dingen’ mee naar school, gevuld met kleine schatten en een boekje. Als start van een bijzondere verzameling, iets om te koesteren en vooral zelf aan te vullen.

 

Datum: Donderdag 17 november 2022 om 10.30 uur (optie) en 13.30 uur
Doelgroep: 2de en 3de graad
Max. aantal leerlingen per voorstelling: 200
Prijs per leerling: € 4,50     
Speelduur: 60 minuten

 


Technopolis on tour - Rond Bo(llen)

Er is niets zo leuk als cadeautjes uitpakken! Zo leuk, dat wat er precies in zit niet altijd het belangrijkste is… Toch? Zo is voor Bo Bolleboos vooral de vorm belangrijk. Een pakje in de vorm van een kubus, een cilinder, een kegel, een piramide of een balk zijn allemaal wel leuk, maar niets – maar dan ook niets – kan Bo meer doen stralen dan een cadeautje in de vorm van een bol. Bo verzamelt namelijk álles wat bolvormig is. Het toeval wil dat Bo vandaag jarig is en op het punt staat om het papier van een wel heel bijzonder bolvormig cadeautje af te scheuren.

Alle ogen staan op Bo gericht, die voor een keer in het middelpunt van de belangstelling staat. Bo’s ultieme droom? De zon, de allergrootste bol in ons zonnestelsel, aan de collectie toevoegen! Ben jij benieuwd of Bo deze missie met succes afrondt? Reken al maar op een wervelende show – met onder meer een écht pingpongkanon – die volledig rond bollen draait!

 

Datum: donderdag 12 januari 2023 om 10.30 uur (optie) en 13.30 uur
Doelgroep: 1ste, 2de en 3de leerjaar
Max. aantal leerlingen per voorstelling: 300
Prijs per leerling: € 4,50     
Speelduur: 40 minuten


Technopolis on Tour - Op wereldreis met Noa

In Noa schuilt een échte avonturier. Helemaal alleen de wereld rondreizen? En op de meest afgelegen plekken dieren (ook gevaarlijke zoals schorpioenen) tellen voor de wetenschap? Noa doet niets liever! Toch heeft onze dappere jonge reiziger tijdens elke reis al best wat hindernissen moeten overwinnen. Gelukkig is Noa bijzonder vindingrijk en altijd wel voor een nieuw experiment te vinden…

Wat als je in de woestijn wil douchen? Wat als je in niemandsland je handdoek wil proper maken als je er maar één bij had? Tijdens deze show neemt Noa je mee op avontuur naar alle continenten. Gaandeweg ontdek je hoe je met een gezonde dosis ​‘plantrekkerij’ en creativiteit meer uitdagingen kan overwinnen dan je ooit voor ogen hield!

 

Datum: vrijdag 13 januari 2023 om 10.30 uur (optie) en 13.30 uur
Doelgroep: 4de, 5de en 6de leerjaar
Max. aantal leerlingen per voorstelling: 300
Prijs per leerling: € 4,50     
Speelduur: 40 minuten


Sprookjes enzo - Kat met laarzen

Een ondeugend verhaal op kousenvoeten

Hé jij .., ja jij .., ik heb het tegen jou!
Zou jij een kat vertrouwen die laarzen aan heeft en kan praten?
Wij niet, of wacht… misschien toch wel?

Deze kat is wel een ongelofelijk beest: hij kan toveren!
Ik heb horen zeggen dat hij een bedelaar in een prins heeft veranderd, en een reus in een muisje…
En dan heeft hij er ook nog voor gezorgd dat zijn baas een kasteel kreeg en met de dochter van de koning kon trouwen!

Die kat dus… die met laarzen!

We verwachten je, tussen het stuivende bloem van onze windmolen. We vertellen je een verhaal dat je misschien al gehoord hebt, maar dat je vast nog nooit gezien hebt zoals wij het je kunnen laten zien.

Kat met laarzen is poëtisch theater vol verbeelding. 
Alweer een betoverende voorstelling van Sprookjes enzo!

Miaaauw!

Spel: Jo Jochems
Concept & scenografie: Marcello Chiarenza
Regie & licht: Pietro Chiarenza
Grafisch ontwerp & kostuums: Lieve Wouters (LieveHelp)
Coproductie: Perpodium
Met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid


Datum: Donderdag 2 februari 2023 om 10.30 uur (optie) en 13.30 uur
Doelgroep: 1ste graad
Max. aantal leerlingen per voorstelling: 200
Prijs per leerling: € 4,50     
Speelduur: 50 minuten


Muzand - Sprookjes en legendes

Muzand, dat is muziek… en zand!

Muzikale vertellingen voor jong en oud, live gespeeld op tal van unieke instrumenten én live uitgebeeld in zandtekeningen, met projectie op groot scherm.

Muzand is een samenwerking tussen multi-instrumentalist Raphaël De Cock en zandkunstenares Colette Dedyn (finaliste Belgium’s Got Talent 2021).

Met bijzondere stemtechnieken, gezangen en klanken van exotische muziek​​instrumenten uit de vier hoeken van de wereld, creëert Raphaël De Cock akoestische soundscapes, deels geïmproviseerd, die de betoverende indrukken suggereren aan het begin van legendes, mythes, filosofische verhalen, denkbeeldige wezens...   Met handen en vingers, en met een speciale soort zandkorrels tovert Colette Dedyn de mooiste figuren, landschappen, gezichten en dromen.

Wonderschoon om te zien.
Tot de verbeelding sprekend om te horen.

Legendes, sprookjes en de natuur zijn de uitgangspunten voor de creaties van Muzand.
"De legende van de ontdekking van zijde", "Sneeuwwit vogeltje" en de presentatie van de "Vier Elementen”… om er maar enkele te noemen.

 

Datum: Dinsdag 28 maart 2023 om 10.30 uur en 13.30 uur (optie)
Doelgroep: 1ste graad
Max. aantal leerlingen per voorstelling: 100
Prijs per leerling: € 4,50     
Speelduur: 45 minuten


Laika - Vuur/Toren

Sommige mensen zorgen voor anderen. Van ‘s morgens tot ‘s avonds. Dag in, dag uit. Hun hele leven lang. Ze zorgen omdat het hun lot is of een gave of gewoon uit naastenliefde. Ze hopen dat iemand ooit voor hen zal zorgen. 

Sommige mensen houden een vuur brandend in een toren. Te midden van de woeste oceaan, in weer en wind, met gevaar voor eigen leven. Alleen maar opdat anderen veilig thuis geraken.  
Maar wie loodst hen doorheen het woelig water naar een veilige haven, als ze oud of moe of ziek zijn? En wat als iedereen hen vergeten is? Hoe lang houd je het vuur in de toren en het vuur in je hart brandend?  

Michai Geyzen maakt opnieuw een voorstelling voor jonge kinderen. Dit keer inspireert hij zich op het fascinerende, vaak geromantiseerde beroep van de vuurtorenwachter: moedige mannen - of vrouwen – die bereid zijn extreme eenzaamheid en zware stormen te verduren. Rare snuiters, gestrand tussen wal en schip, overgeleverd aan de natuurelementen en aan elkaar. 
 
Vuur/toren is net als Über-ich en De passant (2017) een visuele, dynamische, dansante en tragikomische voorstelling. Over de drie laatste vuurtorenwachters ter wereld die door iedereen vergeten zijn. Drie wachters die de grond onder hun voeten verliezen als ze in de armen lopen van het enige wezen ter wereld dat hen bleef koesteren: de zee.   

CONCEPT EN REGIE Michai Geyzen
SPEL Ephraïm Cielen, Boris Van Severen, Robbert Vervloet 
DANS Yoh Morishita 
MUZIEK Ephraïm Cielen
CHOREOGRAFIE Young-Won Song 
SCENOGRAFIE Peter De Bie 
DRAMATURGIE Mieke Versyp 
KOSTUUMS Vick Verachtert 
LICHTONTWERP Thomas Stevens

Datum: vrijdag 31 maart 2023 om 13.30 uur
Doelgroep: 2de en 3de graad
Max. aantal leerlingen per voorstelling: 200
Prijs per leerling: € 4,50     
Speelduur:  60 minuten