SCHOOLVOORSTELLINGEN IN CC DE PLOMBLOM
WEETJES & WATJES 

AMAI, ZOVEEL KEUZE! 
Hoe pik ik de meest geschikte of best passende voorstelling(en) voor mijn klas eruit? Hoe kom ik te weten waarover de voorstelling gaat. Wie vertelt me wat ik ervan mag verwachten?

Tater met Tina
Tina weet alles van deze schoolvoorstellingen, want Tina is onze scholenprogrammator. Zij heeft al dit schoons en spannends voor jullie gekozen, zij kent de mensen die de voorstellingen maken. Aarzel niet om haar te contacteren als je meer info over een voorstelling wil.

Tina Verbraekel, 054 50 59 50, tina.verbraekel@ninove.be.

 

HOE SCHRIJF IK IN VOOR DE GEKOZEN SCHOOLVOORSTELLING(EN)?
Je hebt gekozen welke voorstelling(en) je met je klas wil meepikken? Tijd om in te schrijven!

Doe het digitaal
Inschrijven doe je enkel en alleen met dit formulier. Inschrijven kan vanaf 21 mei om 9 uur. Formulieren die voor 21 mei om 9 uur in onze mailbox belanden, worden niet behandeld. 

De inschrijvingen worden verwerkt in volgorde van binnenkomen. Als je inschrijving is verwerkt en goedgekeurd, ontvang je van ons een schriftelijke bevestiging.

Zijn er in september nog wijzigingen in het leerlingenaantal? Laat ons dit dan zeker weten. Zo kunnen we andere leerlingen nog een plaatsje geven. Het niet correct doorgeven van het leerlingenaantal kan in rekening gebracht worden (hierover verder meer info).

Oei, ik ben te laat
In de brochure staat bij elke voorstelling hoeveel leerlingen ze kunnen bijwonen. Meer leerlingen laten de gezelschappen niet toe, op die manier garanderen ze dat iedereen de voorstelling optimaal kan beleven.

Bij zo goed als alle voorstellingen staat er ‘optie’. Een ‘optie’ is een uitbreidingsvoorstelling. Dit wil zeggen dat ze enkel plaatsvindt als de eerste voorstelling uitverkocht is én als er voldoende belangstelling voor een uitbreidingsvoorstelling is. Als de eerste voorstelling is uitverkocht, zetten we jouw inschrijving op onze ’optielijst’. We laten je snel weten of er voldoende belangstelling voor de optie is.

Kakel met Katja
Alle inschrijvingen worden opgevolgd door Katja. Met alle vragen over je inschrijving kan je bij haar terecht.
Katja Van Den Eeckhaut, 054 50 59 50, katja.vandeneeckhaut@ninove.be.

Rolstoelgebruikers
Zit er een rolstoelgebruiker of een minder mobiele leerling in je klas? Geen probleem: we voorzien een makkelijk bereikbare plaats. Meld dit wel vooraf (op het inschrijvingsformulier, via mail of per telefoon). Een medewerker van CC De Plomblom zal je naar jouw plaats begeleiden.

 

KAN IK ANNULEREN?
Eigenlijk niet, maar er kan altijd een kink in de kabel komen. Annuleren doe je steeds per mail aan ccbalie@ninove.be of telefonisch via 054 50 59 50. Gratis annuleren kan tot een week voor de voorstelling. Annuleer je minder dan een week voor de voorstelling, dan zullen we alle gereserveerde tickets aanrekenen en factureren.

KAN CC DE PLOMBLOM ANNULEREN?
Af en toe gebeurt het dat het gezelschap een voorstelling annuleert. Soms gebeurt dat last minute, bijvoorbeeld door de ziekte van een acteur. In dat geval verwittigt CC De Plomblom zo vlug mogelijk alle ingeschreven klassen. Vermeld op het inschrijvingsformulier de contactgegevens van enkele mensen die we vlot kunnen bereiken. CC De Plomblom is niet verantwoordelijk voor kosten die de school al zou gemaakt hebben.
 

OEI, DE BUS STAAT IN PANNE!
Raak je op de dag van de voorstelling door onvoorziene omstandigheden niet of te laat in CC De Plomblom? Verwittig dan zo snel mogelijk CC De Plomblom op het nummer 054 50 59 50. We bekijken of we à la minute nog een oplossing kunnen bedenken.

 

MAAR OOK NOG DIT…

 • Onze prijzen zijn zeer krap berekend, omdat wij scholen en klassen maximaal willen stimuleren om van theater te proeven en van cultuur te snoepen. Zelfs bij uitverkochte voorstellingen maken wij geen winst. Daarom is het jammer als ingeschreven klassen niet komen opdagen (zonder vooraf te verwittigen). Wie inschrijft voor een voorstelling, maar niet komt opdagen, zal het volledige bedrag aangerekend worden.
 • We hebben alle begrip voor afwezigen in een klas. Als het aantal afwezigen minder dan 10% van het aantal ingeschreven leerlingen bedraagt, worden geen extra kosten gerekend. Is meer dan 10% van het aantal ingeschreven leerlingen afwezig, rekenen wij het aantal ingeschreven leerlingen boven de 10% aan.
 • ​Betalen doe je pas na afloop van de voorstelling, via overschrijving, na ontvangst van onze factuur.

TIEN TIPS om optimaal te genieten van je voorstelling: ONZE SPELREGELS

 1. Kom voorbereid naar de voorstelling. Er wordt telkens een lesmap vooraf doorgestuurd. Niets zo frustrerend als een leerling die niet weet waarover de voorstelling gaat.
 2. Laat je verwennen. Wil je graag een voorstelling waarvoor je hebt ingeschreven vooraf al eens bekijken? Dat kan (meestal). Wij overlopen samen met jou de speellijst en reserveren met plezier een gratis ticket bij één van onze collega-cultuurcentra.
 3. Kom op tijd naar CC De Plomblom. Zorg ervoor dat je een kwartier vóór aanvang van de voorstelling aanwezig bent in CC De Plomblom. Raak je door onvoorziene omstandigheden niet tijdig in het CC, verwittig dan zo snel mogelijk CC De Plomblom op het nummer 054 50 59 50. Maar kom ook niet te vroeg. Ben je vroeger ter plaatse, bijvoorbeeld omdat de bus sneller dan de bliksem heeft gereden, dan kan je wachtend spelen in onze twee buitentheaters. Vraag de weg ernaartoe aan onze balie.
 4. Meld je aan aan onze balie. Bij aankomst in CC De Plomblom, meld je je aan aan onze balie. Laat weten met hoeveel leerlingen je aanwezig bent, zodat we nadien voor een correcte factuur kunnen zorgen.
 5. Gebruik onze bewaakte vestiaire. Theater beleven zonder jas is aangenamer dan met. Ook boekentassen of rugzakken heb je niet nodig in een theaterstoel. Probeer boekentassen op school te laten, indien mogelijk.
 6. Gun je gsm een uurtje rust. Zelfs een gsm of ander elektronisch ‘speelgoed’ kan je een uurtje missen. 
 7. Niemand gaat de schouwburg binnen zonder toestemming Leerlingen schuiven aan per klas en gaan per klas bij mekaar zitten, samen met hun begeleidende leerkracht. Onze medewerkers helpen mee in de zaal om iedereen vlot een zitje te gunnen. Volg hun richtlijnen op. Wij rekenen erop dat de leerkracht in de zaal bij zijn/haar leerlingen gaat zitten. De leerkracht staat mee in voor het rustige verloop van de voorstelling.
 8. Drank en eetwaren zijn verboden in de schouwburg.
 9. Tijdens een voorstelling is het verboden beeldmateriaal te maken.
 10. Je mag lachen en je mag wenen. Je mag applaus geven. Je mag meezingen of dansen als de acteurs dat willen. Maar je kruipt niet op de schoot van je buurman. Je laat geen scheten. Je begint niet rond te lopen. En een ‘SSHT’ is niet altijd nodig.

De meester en de juf geven het goede voorbeeld!

Logisch, toch?

  

GOESTING IN MEER
Op verzoek regelen wij een workshop na de voorstelling
Onze ‘huisworkshopster’ Laura weet bij elke voorstelling een passend verhaal of een geschikte workshop te bedenken. Interesse? Wij maken graag een voorstel en prijsofferte op maat.

We zijn benieuwd naar wat je van de voorstelling vond
Ga ja achteraf aan het knutselen met wat je in de voorstelling zag? Verwerk je wat je zag in een mooie tekening? Schrijf je er een opstel over? Maak je een recensie? Drop het in onze mailbox. Of toon het op onze klasmuur.

Kijkje achter de schermen
Op aanvraag leiden wij je graag rond in CC De Plomblom. Reserveer je rondleiding bij Katja via 054 50 59 50 of katja.vandeneeckhaut@ninove.be.

 

ZIN IN IETS ANDERS

Ontdek ons ander aanbod
In CC De Plomblom valt nog veel meer te beleven dan wat je in deze brochure vindt. Ook ons avond- en familieaanbod maken wij aantrekkelijk voor de jeugd: wie jonger is dan 26 jaar, kan naar bijna alle voorstellingen aan de helft van de normale prijs.

Je vindt ons aanbod terug in de seizoensbrochure, op Facebook en op www.ccdeplomblom.org

Cinema Plomblom
Op jouw verzoek toveren we onze schouwburgzaal om tot een bioscoopzaal. De films die we in onze avondprogrammatie vertonen, kunnen we op verzoek diezelfde dag ook tijdens de schooluren vertonen. Ontdek ons filmaanbod hier.

Liever een jeugdfilm?
CC De Plomblom werkt samen met ‘JEF in de klas’. Je kiest een jeugdfilm in het aanbod van JEF, inbegrepen een uitgebreide lesmap voor de leerkrachten.

Alle informatie: www.professionals.jeugdfilm.be

Filmprijzen

minder dan 200 leerlingen = € 3,00 per leerling
meer dan 200 leerlingen   = € 2,50 per leerling
gratis voor begeleidende leerkrachten

Voor alle inlichtingen over films in CC De Plomblom contacteer je ons minimum vijf weken voor de gewenste datum: Tina Verbraekel, 054 50 59 50 of tina.verbraekel@ninove.be

CULTUURKUUR
Wist je dat ons cultuurcentrum erkend als ‘cultuurschakel’? Dat betekent dat klasgroepen (max 30 lln.) van scholen uit deze regio ons tijdens de daluren gratis kunnen bezoeken met de Lijnbus via DynamoOPWEG.
Via enkele eenvoudige stappen vraag je als school probleemloos een dagpas aan voor het vervoer naar CC De Plomblom.
Wens je als school ook gebruik te maken van dit initiatief, surf dan naar www.cultuurkuur.be en lees alles over de instapvoorwaarden en de mogelijkheden om cultuur in elke klas te brengen.