INLICHTINGEN EN INSCHRIJVINGEN SCHOOLVOORSTELLINGEN

Voor reservaties kun je contact opnemen met Katja Van Den Eeckhaut 054 50 59 50 of katja.vandeneeckhaut@ninove.be.

Inschrijvingen dienen schriftelijk te gebeuren aan de hand van het daartoe bestemde formulier of via mail. Het is aangeraden om vooraf telefonisch te informeren of er op de gewenste data of uren nog plaatsen vrij zijn. Na inschrijving sturen wij een schriftelijke bevestiging. Duidelijkheidshalve verzoeken wij je om per voorstelling een afzonderlijk inschrijvingsformulier te gebruiken.

Voor inhoudelijke info in verband met de schoolvoorstellingen contacteer je Tina Verbraekel 054 50 59 50 of tina.verbraekel@ninove.be.

De data en uren waarbij ‘optie’ vermeld staat, betreffen uitbreidingsvoorstellingen. Dit wil zeggen dat deze enkel plaatsvinden bij voldoende belangstelling.

De prijzen vermeld in deze brochure zijn prijzen per leerling. Per klas kan één begeleider de voorstelling gratis bijwonen. Gelieve bij reservatie het aantal begeleiders te vermelden.
 

Op aanvraag van scholen kunnen speelfilms worden vertoond

De films die in de avondprogrammatie staan kunnen op aanvraag diezelfde dag ook tijdens de schooluren vertoond worden.

Voor alle inlichtingen hieromtrent kun je contact opnemen (minimum 5 weken voor gewenste datum) met Tina Verbraekel 054 50 59 50 of tina.verbraekel@ninove.be.

We werken samen met ‘JEF in de klas’ zodat we de leerkrachten een uitgebreide lesmap per film kunnen bezorgen.

www.professionals.jeugdfilm.be

Tarieven: minder dan 200 leerlingen = € 3,00 per leerling

                meer dan 200 leerlingen   = € 2,50 per leerling

 

BETALEN

Betaling gebeurt via overschrijving, na ontvangst van de factuur.

 

AFWEZIGEN

De prijzen zijn zeer krap berekend. Zelfs bij uitverkochte voorstellingen maken wij geen winst. Bij een verschil van meer dan 10% van het opgegeven aantal leerlingen, rekenen wij de overige gereserveerde plaatsen aan.

 

ANNULEREN

Annulatie dient steeds schriftelijk te gebeuren. Bij laattijdige annuleren of het niet komen opdagen, kan cultuurcentrum De Plomblom een tussenkomst in de kosten aanrekenen.

Annulatie door het cultuurcentrum gebeurt soms doch volledig buiten onze wil (vb. ziekte acteur,…). We zijn niet verantwoordelijk voor kosten die door de school zouden gemaakt zijn.

 

ORGANISATIE EN BEGELEIDING

  • De leerlingen dienen een kwartier vóór aanvang van de voorstelling aanwezig te zijn in het cultuurcentrum. Raak je door onvoorziene omstandigheden niet of niet tijdig ter plaatse, verwittig dan zo snel mogelijk cc De Plomblom op het nummer 054 50 59 50.
  • Niemand gaat de schouwburg binnen zonder toestemming.
  • Leerlingen schuiven aan per klas en gaan per klas bij mekaar zitten samen met hun verantwoordelijke leerkracht.
  • Wij rekenen erop dat de leerkracht in de zaal bij zijn/haar leerlingen gaat zitten. De leerkracht staat mee in voor het rustig verloop van de voorstelling.
  • Drank en eetwaren zijn verboden in de schouwburg, evenals het gebruik van een gsm of elektronisch speelgoed.
  • Probeer boekentassen op school te laten, indien mogelijk.

 

LESMATERIAAL

Enkele weken vooraf ontvang je van ons een lesmap rond de voorstelling. Zo heb je voldoende tijd om de voorstelling voor te bereiden en weten jouw leerlingen waaraan ze zich kunnen verwachten.

 

VERWENNERIJ VOOR DE LEERKRACHT

Wil je graag een geboekte voorstelling vooraf bekijken? Dat kan. Wij overlopen samen met jou de speellijst en reserveren een gratis ticket bij één van onze collega-cultuurcentra.

 
ROLSTOELGEBRUIKERS

Voor rolstoelgebruikers en hun begeleiders wordt een goed bereikbare plaats voorzien. Reserveer hiervoor tijdig, een medewerker van cc De Plomblom zal je graag naar jouw plaats begeleiden.

 

RONDLEIDINGEN

Op aanvraag leiden wij je graag rond in cc De Plomblom. Neem hiervoor eerst telefonisch contact op.

 

ANDER AANBOD

Uiteraard valt er in cc De Plomblom veel meer te beleven dan wat je in deze brochure vindt. Ook dit aanbod willen wij aantrekkelijk maken voor de jeugd; voor alle voorstellingen die vallen onder de noemer ‘theater’ of ‘klassieke muziek’ is er een halve-prijs-tarief voorzien voor wie jonger is dan 26 jaar.

Je vindt dit aanbod terug in de jaarbrochure, de maandklapper, Facebook of op deze website.

 

BEREIKBAARHEID

Lijnbus gratis met Cultuurkuur:

Ons cultuurcentrum is erkend als ‘cultuurschakel’; Dat betekent dat klasgroepen (max; 30lln.) van scholen uit deze regio ons tijdens de daluren gratis kunnen bezoeken via DynamoOPWEG;

Via enkele eenvoudige stappen vraag je als school probleemloos een dagpas voor het vervoer naar cc De Plomblom. Wens je als school ook gebruik te maken van dit initiatief, surf dan naar www.cultuurkuur.be en lees alles over de instapvoorwaarden en de mogelijkheden om cultuur in elke klas te brengen.