Alice Mae

Alexia Dhertoge studeerde muziek, piano en zang aan de muziekacademies van Ninove en Geraardsbergen. Ze blonk meteen uit met haar krachtige, gevoelige stem. Sinds haar 14de trad Alexia op als zangeres/pianiste, waarbij ze vooral covers bracht in het Engels, Nederlands en het Frans. In 2018 begon ze meer eigen songs te componeren onder de artiestennaam Alice Mae. Dit mondde uit in een eerste EP met eigen soloconcert eind 2018.

In de zomer van 2019 vond Alice Mae het tijd voor een upgrade. Ze zocht en vond, letterlijk langs de oevers van de Ninoofse Dender, 4 jonge, geschoolde muzikanten, die nu de Alice Mae band vormen.

Wie hen al bezig zag, aanziet Alice Mae als een jonge, talentvolle band. Ze spelen een mix van grotendeels eigen nummers met daartussen eigenzinnige covers. Verwacht eerder jazzy pop/rock, al durven ze soms ook wel eens stevig uit te halen.

ALICE MAE bestaat uit:

Alexia Dhertoge (vocals/piano), Adriaan Van der Elst (keyboards), Elias Prieels (lead guitar), Tim De Braekeleer (bass guitar), Robin Geeroms (drums).

Intiem, uitgepuurd en betoverend.

 

OUTER nodigt je uit om te vertragen. Componist/producer Tom Soetaert schreef het titelloze debuutalbum (2018) op een schapenboerderij in Bárðardalur, in het noorden van IJsland. Het werd uitgebracht op het Zweedse pianolabel 1631 Recordings, en werd hoog aangeschreven door oa De Standaard (★★★★). Ook BBC Sound’s Stephen McCauley en KEXP’s Alex Ruder zijn fan. Daarnaast kwamen verschillende nummers in de avondplaylist van Studio Brussel, Radio 1 en Klara. Nieuw OUTER-materiaal is aangekondigd in de loop van 2022.

Componist Tom Soetaert's fascinatie voor atmosferische muziek leidde in 2021 ook tot zijn eigen radioprogramma op Klara, Nachtbaders.


Prijzen

Basisprijs: € 14 / Reductie: € 13 / Vriendenpas: € 11.2

Locatie