Tickets

Ellis, who the f*ck is Ellis ?

Rond haar 18de ontmoet Elke Taelman, geboren in Lier op 4 december 1986,  zangcoach Wilfried Van Beveren die haar ervan overtuigd dat ze zeker iets moet doen met haar mooie stem. Ze voegt de daad bij het woord en in 2012 wint ze de “Muziekklas” bij Radio 2.Het harde werken loont en Elke brengt een aantal succesvolle singles op de markt. Denk maar aan “Je bent zo anders”, “Dat hemels gevoel”, “Bel, bel, bel”.....

Toch is er iets waar ze al jaren van droomt. Ze wil dolgraag een Engelse song maken in het country-pop genre. Samen met Jo Cassiers werkt ze aan een aantal nieuwe nummers. En ze spreekt Brigitte Devos aan die meteen enthousiast is over de nieuwe songs en samen met haar aan een nieuwe weg begint te timmeren...

Brigitte Devos : “Ik ken Elke al jaren en ik vind haar een fantastische dame. Toen ze me aansprak om samen te werken voor haar nieuw project, was ik meteen overtuigd”.

Elke : ‘Eigenlijk ben ik ooit begonnen met country songs te zingen. Dus dit is voor mij thuiskomen. Ik hou nog steeds van het Vlaamse lied en ik zal dat ook met plezier blijven zingen. Maar mijn hart ligt bij de country-pop stijl, en de tijd is gekomen om dit nu met de wereld te delen. Het is voor mij een eer om te mogen samenwerken met een van de meest fantastische gitaristen/songwriters in België.

Ik ben ook heel gelukkig met Brigitte Devos als mijn manager. Ze gaat door het vuur voor haar artiesten. Ze is niet alleen een harde werker maar ook een fijne vriendin. Ik vertrouw haar voor honderd procent’.

Vandaag is het eindelijk zover! Elke zet haar carrière verder onder een nieuwe naam en met een gloednieuw project :   Ellis, Jo Cassiers en Brigitte Devos zijn een perfecte match!

Ellis is born!

www.ellismusic.be

Jacky Lafon

Op achtjarige leeftijd stond ze als Doornroosje voor het eerst op de planken in het schooltheater. Nadien was ze drie jaar actief in het amateurtoneel bij de Bacchanten uit Oostende. Ze volgde ook dictie en voordracht in Oostende.

Op haar negentiende vertrok ze op tournee in het buitenland met het orkest “Roland Keereman” uit Brugge. Yvonne Verbeeck en Gaston Berghmans boden haar een platform in variététheater Ancienne Belgique Antwerpen, waarna ze door de toenmalige artistiek directeur een contract aangeboden kreeg. In de winter stond ze aldaar op de planken, tijdens de zomermaanden in de Eden, Het Witte Paard en in de casino’s van Blankenberge en Middelkerke.

Via tv-producer Yvonne Verhelst kreeg Lafon een rol in de musical Mijn Geweten En Ik, samen met Chris Lomme en Rik Andries onder de regie van Jef Cassiers. Nadien speelde ze nog rollen in de musicals Wonderdoktoor en Veel Geluk Professor.

Ze werkte ook samen met Jan Van Dyke. Op de radio was Lafon regelmatig te gast in De Tijd Van Toen met Jan Theys.

Ze ging op tournee door heel Vlaanderen met showorkesten Lou Roman, Bobby Setter Band, Leo Martin, Henk van Montfoort, The Skyliners, Serge Popovski enz. en werd in 2003 ook de fiere meter van het grootste showorkest in Vlaanderen: De Heverband.

In de jaren 80 en 90 werkte Lafon tien seizoenen in de zomerprogramma's van Bobbejaan Schoepen in het amusementspark Bobbejaanland.

Ook trok ze vier jaar op tournee door Vlaanderen met De Gaston en Leo Show en werkte ze vijf seizoenen mee aan het moppenprogramma HT&D op VTM.

In februari 2006 moest Lafon voor haar rol in Familie doen alsof ze elektroshocks kreeg. De machine werkte echter echt. Ze hield er een verbrande huid op haar borst en twee gekneusde ribben aan over.

In 2007 deed ze mee aan de Nationale IQ-test, waar ze een score van 74 haalde. Ze haalde aan dat de lage score te wijten was aan het feit dat ze haar leesbril vergeten was.

Na maandenlange ontevredenheid over de toestand van haar Familie-personage vroeg Lafon eind 2008 om Rita definitief uit de soap te schrijven. De makers aanvaardden dit niet en beloofden Lafon dat haar rol op termijn opnieuw veel boeiender en groter zou worden. Lafon was bereid te blijven meewerken aan de soap indien haar verwachtingen werden ingelost. Sinds 2012 is het aandeel van Lafon in de soap op haar eigen vraag weer sterk verminderd, maar ze garandeert wel dat ze in de toekomst blijft meewerken.

In maart van 2012 zorgde Lafon voor een opmerkelijke verschijning in het Belgische homomagazine LABELS. Daarin was ze te zien in een glamoureuze fotoreportage als Sneeuwwitje en de boze koningin. Reden van haar verschijning in het homoblad was de status van homo-icoon, die ze verkreeg na haar prestatie als zatte tante Rita in de soap Familie. Het is bekend dat Lafon de Belgische homo's al jaren een hart onder de riem steekt.

Op 24 juni 2014 kondigde ze aan in de Story dat ze na 23 jaar afscheid zal nemen van Familie (televisieserie). Exact zeven maanden later, op 24 februari 2015 neemt de kijker afscheid van Rita Van Den Bossche.

 

 


Prijzen

Basisprijs: € 17

Locatie