Tickets

In de nieuwste theaterproductie van Het Scheldeoffensief maakt artistiek bezieler en theatermaker Frank Dierens een plastische familievoorstelling met zijn dochter met een beperking, op live muziek van Geoffrey Burton.

 

En de Waramis deden hun armen open.
De pluimen schoten langs alle kanten, zelfs door
hun gat, hun lijf werd heeltegans bedekt met
een schitterend verenpak…

In een fantasierijke associatieve taal confronteert WaRaMis 2.0 het publiek met twee leden van een kleurrijke stam, ontrukt van hun familie, hun troep. Ze zijn gedoemd om hun eigen nieuwe rode draad te trekken waar realiteit en fictie dwars door elkaar lopen en absurditeit en onwezenlijkheid de slappe koord is die ze moeten bewandelen.


Als bonus krijg je een waanzinnige soundscape, een herkenbaar aantrekken en afstoten tussen vader en dochter, een zoeken naar verbondenheid op een afstandelijk plateau dat kraakt en jankt om terug op volle toeren te mogen draaien.

Waarheen we gaan is ons onbekend, we zijn als een stuk omgevallen boom waarvan we niet weten waar hij ooit stond, we hebben elk een stuk wortel in onze koffers zitten, samen met een zakje geboortegrond.

Frank Dierens studeerde Drama aan het Conservatorium in Gent, waar hij in 1991 afstudeerde. Hij was één van de trekkers bij de Onderneming (huidige Comp. Marius) en daarnaast ook als freelance acteur en maker verbonden aan KVS, Kopergietery, Laïka, Lazarus, deRoovers...


Het Scheldeoffensief wil goesting en talent voor theater bij mensen met een beperking opsporen, uitdagen en tonen aan een breed publiek. Naast een laagdrempelig en wekelijks theateratelier maken we op regelmatige basis inclusieve theatervoorstellingen die een breed publiek aanspreken.


Spel: Julia Dierens, Frank Dierens
Concept en regie: Frank Dierens
Coaching: Mark Verstraete
Muziek: Geoffrey Burton
Lichtontwerp: Frederik Van Onsem
Vormgeving: Koen Schetske
Kostuum: Pauline Verminnen
Poppen: Marc Maillard
Illustraties: Kaatje Vermeire
Productie: An Van den Bergh

Workshop bij de voorstelling:
Na de theatervoorstelling biedt Het Scheldeoffensief de begeleiding van een beeldende workshop aan voor mensen met een beperking waar een 10-tal deelnemers met een liefde voor het plastische samen aan de slag gaan.
Het doel? Meer mensen verbinden rond het thema van de voorstelling.

De workshop vertrekt vanuit de fascinatie voor de gebruiken en levensstijl van de WaRaMis-stam en wordt professioneel begeleid door illustrator Kaatje Vermeire.
De resultaten uit de workshop worden als een kleine expo getoond in het cc.

Deelname aan de workshop is gratis, reserveren is wel verplicht via
ccbalie@ninove.be


Prijzen

Basisprijs: € 10 / Reductie: € 9 / -12 jaar: € 5 / Gezinsbond: € 8 / Gezinsbond -12 jaar: € 4 / Vriendenpas: € 9

Locatie