Emma Posman

Veronika Iltchenko

Tickets beschikbaar vanaf maandag 1 maart (vriendenpas) en dinsdag 2 maart (losse tickets). Meer info.

VIVA!opera is een unieke manier om operamuziek te beleven. Het succes van VIVA!opera is niet enkel te danken aan de keuze van de mooiste aria’s uit beroemde opera’s, maar ook aan de gedreven uitvoering door gerenommeerde solisten: Denzil Delaere – tenor en Emma Posman – soprano, begeleid door Veronika Iltchenko – pianiste.

Denzil Delaere, tenor, was reeds verschillende malen te horen bij Opera Vlaanderen, ondermeer als Janek in De Zaak Makropoulos (Janáček), als Prins Arjuna in Satyagraha (Philip Glass) en als de Tenor in het solistenkwartet in de wereldcreatie van Les Bienveillantes, een opdracht van Opera Vlaanderen aan componist Hèctor Parra. In het Concertgebouw Amsterdam vertolkte hij de rol van Pietro in Die Gezeichneten van Franz Schreker. Andere producties waarin hij rollen vertolkte, zijn ondermeer Entführung aus dem Serail (Mozart) in le Grand Théâtre de Genève, Aïda (Verdi), Les Indes galantes (Rameau) en Turandot (Puccini).

Emma Posman, sopraan, maakte in augustus 2018 haar veelbesproken debuut op de Salzburger Festspiele, als Koningin der Nacht in Die Zauberflöte van Mozart, met de Wiener Philharmoniker. Emma zong deze rol sindsdien nog in Teatro dell'Opera in Rome, de Komische Oper Berlin, Theater Krefeld-Mönchengladbach en het Gärtnerplatz Theater München.

Emma won de Caecilia prijs voor ‘Jonge Musicus van het jaar’ van 2018. Ook op de concertpodia wordt Emma gevraagd; zo vertolkte ze de sopraansolo in de 3e symfonie van R. Vaughan Williams, met het Symfonie orkest Vlaanderen, zong ze als soliste in oratoria van o.m. Beethoven, Fauré, Bach, Vivaldi, Schubert en Mendelssohn.

Veronika Iltchenko, pianiste, werkte zich in de kijker met vertolkingen van romantische werken en van meesterwerken uit de Russische pianoliteratuur. Ze studeerde aan het Mussorgsky State Conservatory in Rusland en vervolmaakte zich bij Jan Michiels in Brussel en bij Rian de Waal in Den Haag. In 2000 vestigde Veronika zich in Brussel, dat de uitvalsbasis werd voor talrijke concerten in binnen- en buitenland. Haar cd’s Le temps retrouvé, Die Welt von Gestern en Origins, met fluitist Toon Fret, werden unaniem geprezen door de vakpers en het publiek.


Prijzen

Basisprijs: € 14 / Reductie: € 13 / -26 jaar: € 7 / Vriendenpas: € 7

Locatie