Tickets

Wanneer de elfjarige Ferdinand leeftijdsgenootje Bruno met een stok twee tanden uit de mond slaat én daarbij geen berouw toont, moeten de volwassenen praten. Dat vinden de ouders van het slachtoffer. Dus komen de twee koppels samen om op een beschaafde manier te zoeken naar oplossingen. Een formaliteit. Ze zijn immers ruimdenkende, fatsoenlijke mensen. Politiek correct ook. En verstandig.

De glazen worden voller en weer leger en de gezelligheid slaat gauw om. Wanneer de situatie volledig escaleert, lijkt beschaving ver te zoeken en wordt de menselijkheid wel erg stevig gerelativeerd.

God van de Slachting van Yasmina Reza is een komedie waarin kleine, menselijke drama’s uitlopen in hilarische, bitterzoete taferelen.

Slachtinge is een rauwe peeling van de zogenaamde menselijke civilisatie. De voorstelling baadt in een toenemende unheimliche sfeer waarin grillige personages zichzelf en hun mede/tegenstanders met puntige dialogen langzaam maar zeker de grond in boren.

De verschillende lagen die daarbij aangeboord worden, laten het stuk voortdurend kantelen. Tegenstanders worden medestanders, kromme redeneringen monden uit in valse logica, verkeerde argumenten worden aangehaald om een gelijk te halen tot uiteindelijk de maskers afvallen en de laatste schil zichtbaar wordt: de eenzame en kleinzerige mens die de schijn probeert hoog te houden.

Theatermakery Het Eenzame Westen

Door repertoire en klassiekers te verbinden aan een vorm van de West-Vlaamse taal zorgt het gezelschap voor sterk, pakkend theater vol schrijnende humor in een speelse taal die tot ver buiten de West-Vlaamse grenzen verstaanbaar is.

Met een nauwkeurige precisie wordt elk stuk hertaald zodat de voorstelling verschillende lagen krijgt en aansluit bij de West-Vlaamse identiteit.

Spel: Maaike Cafmeyer, Lien De Graeve, Mathias Sercu en Tom Ternest
Naar Dieu du Carnage van Yasmina Reza 
Regie: Yahya terryn
Dramaturgie: Annelies Vancraeynest
Scenografie: Giovanni Vanhoenacker
Productie, licht en geluid: Bram Vandeghinste
Kostuums: Anne Demeere

Coproductie: De Spil Roeselare

In het West-Vlaams!

Inleiding om 19.15 uur in vergaderlokaal 1ste verdieping


Prijzen

Basisprijs: € 14 / Reductie: € 13 / -26 jaar: € 7 / Vriendenpas: € 11.2

Locatie