Tickets

Serpina en Larinda (Liza Dedapper) zijn twee vrouwen die van aanpakken weten: hoewel ze straatarm zijn en tot de laagste sociale klasse behoren, leggen ze zich niet neer bij hun lot. Met veel jeugdige inventiviteit slagen ze er in om rijke heren als Uberto en Vanesio (Erwin Muller) vlot om hun vingers te winden. Zo ondergraven ze bestaande machtsverhoudingen, rebelleren ze tegen het kapitalistische patriarchaat en zetten ze de wereld op hun kop. Een verkleedactie? Een geënsceneerde zelfmoordpoging? Een scherm- en dansduel? Serpina en Larinda schrikken voor niets terug.

Pergolesi’s La serva padrona (de bazige dienstmeid) en Hasse’s L’artigiano gentiluomo (de handwerker als edelman, geïnspireerd op Molières Le bourgeois gentilhomme) zijn twee barokke opera-intermezzi die met jonge zangers en instrumentalisten in een regie van Mien Bogaert worden opgevoerd. Deze muzikale komedies, uitgevoerd met historische instrumenten, worden in het Italiaans gezongen en in het Nederlands boventiteld.

Muzikale leiding en klavecimbel: Linde Demuynck

Regie en scenografie: Mien Bogaert

Kostuums: Elena Werner

Serpina en Larinda: Liza Dedapper

Uberto en Vanesio: Erwin Muller

Vespone: Roan Windels

Instrumentalisten: Adèle Piraprez (eerste viool), Theo Carpentier (tweede viool), Valerio Latartare (altviool) en Goor Ubaghs (cello)

Een SYNART-productie met de steun van: CERA


Prijzen

Basisprijs: € 14 / Reductie: € 13 / -26 jaar: € 7 / Vriendenpas: € 7

Locatie