Tickets

Dat is muziek… en zand!

Muzikale vertellingen voor jong en oud, live gespeeld op tal van unieke instrumenten én live uitgebeeld in zandtekeningen, met projectie op groot scherm.

Muzand is een samenwerking tussen multi-instrumentalist Raphaël De Cock en zandkunstenares Colette Dedyn.

“Fier en dankbaar dat ik met mijn zandkunst de finale van Belgium’s Got Talent haalde.” (najaar 2021)

Met bijzondere stemtechnieken, gezangen en klanken van exotische muziek​​instrumenten uit de vier hoeken van de wereld, creëert Raphaël De Cock akoestische soundscapes, deels geïmproviseerd, die de betoverende indrukken suggereren aan het begin van legendes, mythes, filosofische verhalen, denkbeeldige wezens...   Met handen en vingers, en met een speciale soort zandkorrels tovert Colette Dedyn de mooiste figuren, landschappen, gezichten en dromen.

 

Wonderschoon om te zien.
Tot de verbeelding sprekend om te horen.

Legendes, sprookjes en de natuur zijn de uitgangspunten voor de creaties van Muzand.

"De legende van de ontdekking van zijde", "Sneeuwwit vogeltje" en de presentatie van de "Vier Elementen”… om er maar enkele te noemen.

Raphaël De Cock (Zuid-Siberische zither ‘chatkhan’, shrutibox, boventoon-keelzang, zang, fluiten) is bij verscheidene binnenlandse en buitenlandse muziekprojecten betrokken als multi-instrumentalist en vertolker van traditionele zangstijlen.

Hij werkte mee in tal van projecten van ClubMediéval, o.l.v. Thomas Baeté. Hij geeft workshops zang en muziek bij Muziekpublique. In 2018 creëerde hij het audiovisueel project Halewyn rond de befaamde middeleeuwse ballade. Sinds 2020 werkt hij mee in het project Balsam van Zefiro Torna en Theater Laika. Heden zingt en speelt hij in het ensemble Toasaves, in de geest van Wannes Van de Velde o.l.v. Tristan Driessens.

Een prachtig symbiose van muziek en beeld.

 

Colette Dedyn wordt gezien als één van de referenties in de zandkunst. Ze creëerde een geheel unieke stijl waarmee ze zich duidelijk positioneert binnen de internationale scène van de zandkunstenaars. Een talent van bij ons, met internationale uitstraling.

Colette Dedyn ontwierp en maakte haar eigen opvouwbare zand-licht-tekentafel.  Ze beschikt ook over een camera, een projector en een scherm. De tekentafel en de daarop gemonteerde camera brengt ze standaard mee. De projector en het scherm enkel op aanvraag.

 


Prijzen

Basisprijs: € 10 / Reductie: € 9 / -12 jaar: € 5 / Gezinsbond: € 8 / Gezinsbond -12 jaar: € 4 / Vriendenpas: € 5

Locatie