Les guitares magiques

Tickets

Les Guitares Magiques is een Belgisch trio van doorwinterde muzikanten. Ze brengen vroege jazz, blues en wereldmuziek uit het interbellum. Verwacht Hawaiiaanse steelgitaren, bloedmooie en spannende melodieën, maar ook typische swing en Zuid-Amerikaanse walsjes en tango’s.

Oorspronkelijk wilden Raf en Gijs een boek samenstellen met gitaartranscripties van Sol Hoopii, King Benny Nawahi, Sam Ku West en Gino Bordin, om er maar een paar te noemen. Al snel bleek de verleiding om de muziek te spelen groter dan de plannen om een dergelijk boek uit te brengen.

Met Mathias op contrabas begon het trio overal te spelen in het Belgische circuit, van huiskamers tot kleine podia van clubs, van culturele centra tot festivals. Memorabel waren de samenwerking met Guido Belcanto en Jan De Smet, en vrij recent met het Amerikaanse ukulelewonder Del Rey.

 

Raf Timmermans: National steelgitaar, akoestische gitaar, mandoline, slack key, ukulele

Gijs Hollebosch: Hawaiian steelgitaar, akoestische gitaar, mandoline, ukulele, tiple

Mathias Moors: contrabas

 

Wil je zelf wel eens een live band in jouw living en ben je bereid om deze met ons te delen? Neem dan zeker contact op met ons via ccbalie@ninove.be of telefonisch 054 34 10 01.


Prijzen

Basisprijs: € 14 / Reductie: € 13 / Vriendenpas: € 11.2

Locatie

Cathy - Graanmarkt 14 bus 1 - 9400 Ninove