Tickets

In de eerste jaren van zijn leven woonde Ali Can Ünal bij zijn grootouders in Çifteler, een dorp in Turkije. In het dorp staat een grote abrikozenboom, daaronder vertelt de opa van Ali Can verhalen. Aan het eind van zijn leven krijgt de opa alzheimer. Dat maakt zijn vertellingen alsmaar vager, bevreemdend maar ook droomachtig.
Ali Can keert terug naar zijn kindertijd om uit te zoeken waar de eeuwige chaos vandaan komt. In een decor van kindertekeningen en kartonnen kastelen beweegt hij heen en weer tussen zijn persoonlijke levensverhaal en de grote verhalen uit de wereldgeschiedenis. Op zoek naar de bron komt hij terecht in een kluwen van droomachtige herinneringen. Van de opa en de abrikozenboom naar het dorpsplein met de beren, naar het fort van de Perzen, naar de grot van Adam en Eva. ‘De Abrikozenboom’ ontvouwt zich als een driedimensionaal stripboek langs iconische tableaus, waarin wordt gezocht naar de ‘kern’ van alle chaos in de wereld. Want onder de abrikozenboom start het verhaal van de mens en van Ali Can.

Een beeldende voorstelling van het jonge Gentse collectief Klub Kilim (kilim betekent “geweven tapijt”) in de traditie van het verhalen vertellen van Ali Cans Turkse opa. (Ali Can is Aziz in de Canvasreeks ‘Zonder Afspraak’.)

Van en met: Joeri Happel, Ali Can Unal, Lieselot Siddiki en Sinan Polatoglu (muziek)

EXTRA
In de voorstelling is er Turkse boventiteling voorzien.

Eigen Kweek is een project voor regionale talentontwikkeling van nieuwe podiumkunstenaars én aspirant zakelijk leiders.


Prijzen

+ 65: € 12 / mindervaliden: € 12 / -26 jaar: € 8 / Basisprijs: € 16 / Vriendenpas: € 13

Locatie