Trailer - Insyriated

Tickets
Tickets

Deze tweede langspeelfilm van de Belgische regisseur Philippe Van Leeuw vertelt het verhaal van een Syrische familie, opgesloten in een huis, terwijl er buiten gebombardeerd wordt en de sluipschutters op scherp staan. Het is geen gevangenis, maar de dagelijkse realiteit van mensen in het door oorlog getroffen Damascus.  

Oum Yazan, moeder van drie kinderen, probeert wanhopig haar familie in leven te houden, terwijl ze bang afwacht of haar man ooit nog thuis zal komen. Inmiddels is de situatie zo geëscaleerd dat ook buren en andere familieleden zich schuilhouden in het appartement. Er heerst constante spanning, angst en gevaar. Als prooi van de vijand zitten zij gevangen in een bunker die ooit een liefdevolle thuisbasis was.

Van Leeuw puurt de specifieke situatie uit tot een universele tragedie. Een intens en aangrijpend drama over mensen die in de meest extreme omstandigheden proberen om hun menselijkheid te bewaren.

De film ging in 2017 in wereldpremière op het filmfestival van Berlijn en mocht er de publieksprijs en het Europa Cinemas Label in ontvangst nemen.

Regie: Philippe Van Leeuw

Met: Hiam Abbass, Diamand Bou Abboud, Juliette Navis

België/Frankrijk – Drama – 2017 – 85 minuten


Prijzen

Basisprijs: € 6 / Vriendenpas: € 5 / Reductie: € 5

Locatie