Tickets

1988. Een jongeman belt aan bij klein appartement in een stad in Europa. Een vrouw van 62 opent de deur en stelt zich voor als Jane Edwards. Maar de jongeman laat zich niet voor de gek houden. Hij is haar grootste fan en hij weet het zeker: de vrouw die voor hem staat is Norma Jeane Baker. Ooit beter bekend als Marilyn Monroe, van wie de wereld niet beter weet dan dat ze 26 jaar eerder, op 5 augustus 1962, is overleden.

Verbijsterd laat de vrouw de jongeman binnen. Ze is vooral bang dat haar geheim bekend zal worden, maar dan doet hij haar een voorstel. Hij wil weten wat er de laatste avond van haar leven is gebeurd.

 

Norma Jeane aanvaardt deze voorwaarden en begint te vertellen. Ze vertelt over een jong meisje dat terecht komt in een Hollywoodwereld vol leugens, bedrog en klatergoud. Waar Marilyn eerst een bevrijding leek, werd ze plots een gevangenis voor Norma Jeane. Haar verhaal is er een van onbereikbare liefde, een peilloos diepe depressie, intens verdriet, vernietigende onzekerheid en eeuwige hunkering.

Toen Marilyn stierf was de wereld een ongelukkige ster armer, maar een opgeluchte vrouw rijker…

 

GOODBYE, NORMA JEANE is een nieuwe musical van Judas Theaterproducties met een script van Allard Blom, muziek van Sam Verhoeven en regie door Martin Michel. Dit trio stond eerder garant voor successen als De Muze Van Rubens en Lelies. 

Anne Mie Gils: Norma Jeane Baker, Gladys, reporter

Ann Van den Broeck: Marilyn Monroe

Michiel De Meyer: Henri, Bobby en andere rollen

 

Script en liedteksten: Allard Blom

Muziek: Sam Verhoeven

Regie en decorontwerp: Martin Michel

Muzikale leiding: Thomas Vanhauwaert

Assistent muzikale leiding: Laure Campion

Kostuumontwerp: Marie Dries

Lichtontwerp: Jeroen Opsteyn

Geluidsontwerp: Philippe Peirsman


Prijzen

Basisprijs: € 16 / Reductie: € 15 / -26 jaar: € 8 / Vriendenpas: € 12.8

Locatie