Gehoornde Man

Tickets

De Gehoornde Man draagt een paar hoorns daar waar je eerder vleugels zou verwachten. In de huid van deze surrealistische figuur, gebukt onder het gewicht van  leugens en waarheden, speelt de beeldende kunstenaar en theatermaker Kurt Demey met mentalistische illusietechnieken. 

Vergezeld van een verbluffende contrabassist-speler (Joris Vanvinckenroye), die ook gehoornd door het leven gaat, manipuleert hij water en orakel-kastanjes, hij leest jullie gedachten en hij manipuleert jullie handelingen en keuzes. Waar eindigt zijn leugen en waar begint ons geloof? Met raadselachtige en poëtische rituelen openen de twee artiesten een vreemde en spannende wereld aan de rand van het intieme en fictie.

“Het gezelschap Rode Boom tilt dit louter entertainment naar een hoger niveau. Mentalisme is een belangrijke component van hun stuk De Gehoornde Man, maar het is tegelijk veel meer dan dat. De trucjes zijn slechts een vertrekpunt voor hoger poëtisch denken, een startschot voor filosofie over leugen en waarheid. De verbazing aan het eind blijft, maar tegelijk past het geheel in een artistiek kader. Niemand die aan het eind van de rit kan beweren dat hij of zij geen poëzie heeft gehoord, geen prachtig beeld aanschouwd heeft. Het is esthetiek in de klassieke zin van het woord, iets wat van een doorsnee show rond mentalisme niet gezegd kan worden. Daartoe draagt ook zeker het muzikale aspect van De Gehoornde Man bij.” (De engelenbak, 17/10/2014)

Kurt Demey: Auteur, spel, kostuum, scenografie, mentalismetechnieken, beelden video 

Joris Vanvinckenroye: Composities, contrabas, spel

Fabien Gruau & Satya Roosens: Licht 

Gretel Vaesen & Naïm Abdelhakmi: montage video

Met steun van de Vlaamse Overheid, MiramirO ISTF, Centre national des Arts de la Rue NIORT, CC de Spil & Internationaal kunstenfestival Zart

 


Prijzen

Basisprijs: € 14 / Reductie: € 13 / Vriendenpas: € 11.2

Locatie