trailer

Tickets

Zoetie mist haar mama. Op de eerste schooldag of als er een monster onder haar bed zit. En ook als ze een goed rapport heeft, niet als ze een slecht rapport heeft. Maar vooral als ze wil weten of haar mama haar nog wel graag ziet.

“Als ik mijn mama mis, leg ik een plaatje op met de muziek van Ella Fitzgerald. Skap, wabbe die doe, skiboe wa hee!!! Dat vond mijn mama zo mooi. Dan is mijn mama er weer. Dan voel ik haar grote vleugels rond mij. Dan hoor ik haar weer vertellen. Het verhaal over Ella en de mieren.”

Zoetie verliest haar mama op jonge leeftijd, net zoals Ella Fitzgerald. Om zichzelf te troosten legt ze de lievelingsplaatjes op van haar moeder: swingnummers en melancholische ballades van Ella Fitzgerald. Zo wekt ze zowel haar dansende mama als Ella Fitzgerald tot leven. De levens en gevoelens van het meisje en Ella vermengen. Elk hebben ze hun eigen verdriet en elk vinden ze veerkracht. Niet enkel herinneringen helpen daarbij, maar ook rituelen. En bovenal muziek, dans en (imaginaire) vriendschap.

‘Ella en de mieren’ is een jazzy sprookje met veel muziek en dans voor iedereen vanaf 8 jaar, over verlies en rouw, troost en veerkracht, geïnspireerd op de muziek en het leven van Ella Fitzgerald, the first lady of song.

 

Griet Desutter - tekst, spel, dans
Brent Beukelaer - drums, gitaar, contrabas, zang
Walter Janssens - tekst, regie
Kris Van Oudenhove – licht, scenografie

EXTRA: Vanaf 18 uur kan je gratis knutselen en frutselen in onze foyer om nog beter voorbereid te zijn op de voorstelling.

 


Prijzen

Basisprijs: € 10 / + 65: € 9 / EDC: € 7.5 / -26 jaar: € 5 / Vriendenpas: € 5

Locatie