Duelles

De ticketverkoop wordt nog even uitgesteld. We houden je verder op de hoogte via onze website en Facebookpagina.

Belgisch regisseur Olivier Masset-Depasse creëert met Duelles een verrukkelijk in jaren ’60 tenue gekostumeerde psychologische thriller, die best Hitchcockiaans te noemen valt.

Alice (Veerle Baetens) en Céline (Anne Coesens) zijn hartsvriendinnen, wonen in aangrenzende huizen en hebben zoontjes van dezelfde leeftijd die als broers zijn voor elkaar. Hun levens voltrekken zich in bevredigende parallellen, en de twee besties lijken perfect complementair: Alice benadert een Europese Betty Draper, en de muisbruinharige Céline vult haar aan met maturiteit, gereserveerdheid en een iets minder kattige kledingstijl.

Hun beheerste white-picket-fence-leventjes kabbelen rustig voort tot het noodlot toeslaat: Maxime, het zoontje van Céline, valt uit een raam en is op slag dood. Alice was de enige getuige, maar zweert dat ze niets kon doen. Ze raakt bezeten door de gedachte dat Céline uit is op wraak. Raakt de charmante Alice het noorden kwijt, of schuilt er toch een manipulatief beestje in de rouwende Céline?

Regie: Olivier Masset-Depasse
Met: Veerle Baetens, Anne Coesens, Arieh Worthalter

Frankrijk, België – Drama – 2018 – 107 minuten


Prijzen

Vriendenpas: € 5 / Basisprijs: € 6 / Reductie: € 5

Locatie