De Rattenvanger

Tickets

Aan de rand van Hamelen woont Luca. Van afgedankt afval maakt hij de mooiste dingen. Als er maar muziek uit komt. Van oud ijzer maakt hij een magische fluit. Zodra hij daarop speelt verzamelen alle ratten zich om te luisteren.

Hamelen is in handen van de ijdele burgemeester Snijder. Hij belooft iedereen een schone stad maar dan moet je wel voor hem juichen en buigen. Dus alle mensen doen mee want de burgemeester is fantastisch en een schone stad, wie wil dat nu niet? Hamelen is geweldig. Zolang je maar niet klaagt.

Op een avond wordt er op de deur van Snijder geklopt. Als hij open doet, staart hij in de ogen van duizenden grote ratten. Een spannend avontuur begint ...

De rattenvanger van Hamelen wordt verteld door schoonmaakster Adelien en is een spannend en magisch sprookje over moed, verleiding en anders durven te zijn.

“De instrumenten zijn, samen met het kundige (poppen)spel van van Dril, zonder twijfel de sterren van de voorstelling.” (Theaterkrant ****)

“(…) door de unieke vorm van communiceren lukt het Ida en Michiel om de stampvolle zaal in Hoofddorp vanaf de eerste minuut ademloos te boeien.” (Musicalsites.nl )

 “Hoe spannend en boeiend kan je een verhaal, of beter gezegd de moderne versie van de Rattenvanger van Hamelen, maken voor het hele gezin? Van Dril en Schreuders zijn daar bijzonder goed in geslaagd.” (Theaterparadijs ****)

 

Ida van Dril: spel
Michiel Schreuders: muziek, composities
Fred Delfgaauw: regie

Tip: neem achteraf gratis plaats aan onze knutseltafels.
(Knutselworkshop enkel voor bezoekers van de voorstelling)


Prijzen

basisprijs: € 10 / Reductie: € 9 / -12 jaar: € 5 / Gezinsbond: € 8 / Gezinsbond -12 jaar: € 4 / Vriendenpas: € 5

Locatie