Wannes Cappelle - Calais

Tickets

In het najaar van 2018 trekt Het Zesde Metaal voor een tweede keer langs de theaters met een prachtige aangepaste versie van hun repertoire. De eerste ronde in het voorjaar was goed voor 11.000 verkochte kaartjes en niet minder dan 22 uitverkochte concerten.

Ditmaal worden er ook 5 haltes in Nederland aan de agenda toegevoegd en staan prestigieuze zalen zoals de Bourla in Antwerpen op het programma.

West-Vlaams is niets meer of niets minder dan de moedertaal van frontman en stuwende kracht Wannes Cappelle. Maar wát hij met die taal doet, maakt van Het Zesde Metaal een groep die het verschil maakt. Cappelles teksten blinken uit qua spitsvondige, welgemikte poëzie, en ook live blijkt hij tussen de nummers door een (bijwijlen hilarische) rasverteller. Voeg daarbij een toegankelijke, maar moeilijk vast te pinnen sound, en Het Zesde Metaal oogst op zijn minst verwondering en op zijn best bewondering.

Op Calais, het vierde album van Het Zesde Metaal, (uit via Unday Records) fileert Cappelle de mens, staat hij stil bij dingen waar niemand anders bij stil staat en legt hij de onvermijdelijke tragiek van de wereld en de liefde bloot. Zonder daarbij ooit te pretenderen dat hij antwoorden in pacht heeft. Hoewel Calais heel persoonlijk klinkt, is het vooral een pure groepsplaat. Je hoort dat Het Zesde Metaal kilometers op de teller heeft staan. De songs graven dieper dan ooit en de zinderende elektronica is een verrijking voor de verhalen van Cappelle en zijn vaste schrijfpartner Robin Aerts. De twee vormen samen met Tom Pintens, Filip Wauters en Tim Van Oosten een hechte band die een indrukwekkende vierde plaat heeft opgenomen. Calais kruipt met verve onder de huid.

Wannes Cappelle: zang

Tom Pintens: keyboards

Filip Wauters: elektrische gitaar

Tim Van Oosten: drums

Robin Aerts: bas, keyboards
 


Prijzen

Basisprijs: € 22 / Reductie: € 21 / Vriendenpas: € 20

Locatie