Al lid van de Facebookgroep Ninove Boegeert?

Word nu ook lid van de Facebookgroep Ninove Boegeert!

Check er heel wat leuke activiteiten, tips en weetjes om de zomer door te komen!
Ook wij posten elke donderdag een nieuwe opdracht.

De opdrachten én jullie resultaten kunnen jullie hier allemaal terugvinden!

 

Veel plezier!


Opdracht 1: knutselopdracht voor het hele gezin

Cc De Plomblom brengt cultuur naar jullie thuis

Kunnen wij deze zomer niet tot aan het podium geraken? Dan brengen we toch gewoon het podium tot in onze huiskamer!
Heel wat gezelschappen stonden te popelen om je deze zomer te verwelkomen op één van de vele podia. Gelukkig hoeven we niet al te veel te missen en bieden zij een heleboel voorstellingen integraal en gratis aan op www.podiumaanhuis.be
 

Wat dacht je van een gezinsuitje naar de living om een knotsgekke familievoorstelling bij te wonen? Ga na de voorstelling samen aan de slag (in de keuken, op de zolder, in de tuin of op het toilet) en maak de opdracht bij de voorstelling.
Stuur je creatie door naar ccdeplomblomboegeert@ninove.be en maak kans op een jaarabonnement voor 4 personen op al onze familievoorstellingen! Waar dat thuisblijven al niet goed voor is!

 

Theater FroeFroe – Bambole (4+)
www.podiumaanhuis.be/video/bambole

Bambole is een voorstelling met poppen, video, live muziek, acteurs en een bavetpop. Een bavetpop is een pop die je als een ‘bavet’ rond je nek hangt. Het hoofd van de acteur is het hoofd van de pop. Een pop dus met een echt mensenhoofd. Het is grappig en schattig tegelijk.

Ook jij kan zo’n figuurtje zelf maken en er daarna ook zelf mee spelen. Jouw hoofd wordt dan het hoofd van de pop en dan kan je net als de buurvrouw uit Bambole super goed zingen en heel gek dansen. 

Hoe begin je hier aan?

  • Gebruik een kledingstuk, T-shirt, blouse of hemd in kindermaat met lange mouwen. Deze zal dienen als lichaam voor je pop. 
  • Te kleine of oude schoenen (kinderschoenen zijn top) en ook sokken zijn fijn, want zo heeft je pop ook echte voetjes.
  • Bevestig nu de pop rond je hals en spelen maar.
  • Maak jij ons een knotsgek filmpje en stuur je dat naar ons door? Wij zijn alvast benieuwd naar het resultaat!

Leuk weetje: Theater Froefroe stond dit jaar met hun pretpakket op onze familiedag en volgend seizoen komen zij langs op de Kunstendag voor Kinderen op zondag 15 november!


Opdracht 2: doe eens lekker gek!

Tuning People – Dadakaka (8+)
www.podiumaanhuis.be/video/dadakaka

DaDaKaKa is een op hol geslagen cabaret voor kinderen vanaf 8 jaar (en hun ouders en grootouders en vrienden van hun ouders en grootouders). Verschillende acts doordrongen van wilde creativiteit volgen elkaar op. DaDaKaKa is een combinatie van hoekige dans, gebroken pianomuziek, geflipte beelden en gestoorde teksten. DaDaKaKa is een voorstelling over wat kan en wat niet kan. De wereld barst van de regels, in deze voorstelling zijn er geen: een schilderij kan zingen en letters kunnen dansen.

Opdracht:
Zijn jullie zelf even gek als de acteurs uit Dadakaka? Maak dan jouw eigen cabaretvoorstelling met de meest absurde creaties. Vergeet het resultaat zeker niet naar ons door te sturen: ccdeplomblomboegeert@ninove.be. Alles kan en alles mag! Wie weet win je wel een gratis abonnement voor 4 personen voor alle familievoorstellingen!!

Leuk weetje: Tuning People zal ook volgend seizoen op ons podium te zien zijn met hun allernieuwste voorstelling Rita.