reportage Romeo en Julia

Tickets

(I.s.m. dienst integratie)

Romeo en Julia zijn verliefd. Hun families haten elkaar. Romeo kiest voor Julia. Julia kiest voor Romeo. En nu?

In 2006 creëerde Fast Forward een amateurproductie van Romeo en Julia, speciaal voor anderstaligen die Nederlands leren. Het werd een groot succes. In het hele land kon het gezelschap voor volle zalen optreden. Op het provinciaal toneeltoernooi van Vlaams-Brabant belandde de voorstelling in de categorie ‘uitmuntendheid’. Sindsdien ging er geen jaar voorbij of er vroeg wel iemand wanneer Romeo en Julia weer eens zou worden opgevoerd.

Nu, 13 jaar later, brengt Theater van A tot Z (ontstaan uit Fast Forward) het stuk eindelijk terug tot leven, deze keer met professionele acteurs. Het creatieve team van de originele productie werkt opnieuw samen: Peter Schoenaerts schreef de tekst, Dirk Van Vaerenbergh regisseert.

Romeo en Julia is geschikt voor anderstalige tieners en volwassenen die Nederlands leren, maar is ook een ideale gelegenheid om Nederlandstaligen met William Shakespeare te laten kennismaken. Kernwoorden van deze tijdloze voorstelling: speels, wervelend, ontroerend. Dit stuk belooft een knaller te worden.

Reacties van toeschouwers:

“De enthousiaste acteurs, de eenvoudige taal, de humor… Het was een feest!”

“Dit stuk heeft me diep geraakt. Samen met de acteurs heb ik ‘het onsterfelijke verhaal van de liefde’ beleefd.”

“Een schot in de roos. Sommige cursisten werden zelf uitgehuwelijkt. We hadden hierover vooraf een boeiend gesprek.”


Prijzen

basisprijs: € 14 / Reductie: € 13 / -26 jaar: € 7 / Vriendenpas: € 11.2

Locatie